Wednesday, January 21, 2009

EestiPoiss

Tervitus,ikka teie endine E.P.Kes terahaaval tarkust kogudes aina nutikam. Mäletan,kui Kopli armetust slummist perega Nõmme ontlike kodanike sekka kolisime suvel 1959.Mil isamaja esimene korrus valmis ja pool eramut täiesti elamiskõlblikuks tunnistati.Isa-ema rõõmu ma eriti ei mäleta,kuid ma ise olin õnnelik,et vannituba ehtsa omaette toa moodi tundus. Kuhu tekkidest vannipõhja mõnusa aseme tegin vahel ja sinna kambrisse õhtul "põhku pugesin".Vahetasin loomulikult kooligi,ja kuna kodu oli siinpool Vabaduse pst.,siis polnud mul õigust sattuda oma,Pargi tänava kooli. Huvitav,et emal kui kohaliku poekese müüjal õnnestus õeraas oma tutvuste kaudu oma 8 a. hiljem ikkagi hinnatud Tallinna X Keskkooli panna.Kuhu minagi oma tütretirtsu Beriti ka tutvuse kaudu ukse alt sisse libistasin.Sest ammuse sõbra Marguse abikaas oli õppealajuhataja,kellede koju astusin ühel augustiõhtul lillebuketiga.Kas me semuga konjaablit kah libistasime,ei mäleta.Kuid see temp oli mu elu üks arukamaid.Sest veneaja inimesena tundsin,et pean tõketest läbi murdma,mis elu teele veeretab. Oma teadliku elu olingi sellele pühendanud,kas Liisi vanatädi korteri pärast või garaazikooperatiivi astumise pärast võideldes,kuigi vaid "õige poole" sõjaveteranidel selleks õigus oli.Ja et oma isal autotall juba olemas, ma enam taadi teenete najal helgesse tulevikku sõita ei saanud.
Aga veelkord matemaatikast.Humanitaarained olid mul klaarid pea ilma pühendumata,füüsika ja keemia mõistetavad.Kuid arvude ekvilibristika, õpetaja Mehikase püüdlused,küll kuidagi kõrvade vahele ei läinud.
Täna ent panen kaks ja kaks kokku easte.Kui loen VIP-pederasti põhjendust sellest,miks tal see "ummamuudu harrastus" tekkis. Karm Isikuandmete Kaitse Seadus sunnib ta isiku jätma saladuseks.Ehk teile koduseks ülesandeks. Kuid jutt selline:kuna emaüsast e. naise organist väljumise kogemus oli piinavalt valus,ei passi talle sellisele asjandusele enam liginedagi.Jube ja vastik tunne tekkivat kohe.Mulle kangastus selle stoori puhul kohe vene zapik: sees olla ja sõita pole väga vigagi.Kuid välja-sisse käia täitsa piinlik. Ebamugav, plass lausa.HommikuTeles räägiti vette sünnitamise kergest toimingust-et eriti titele hea,vaeva ja piinata:sulpsab soojast üsast vette ja kogu lugu.Panin siis oma peakeses kaks ja kaks kokku:mida rohkem vettesünnitusi,seda vähem pederaste?
Ja teine teema,mille puhul kaks ja kaks kokku pannes tubli tulemus sündis.
Kui eile jutuks olnud auto alkolukk teistpidi tööle panna,saab tollest toimeka ärandamisvastase vahendi.Kujutage ette: lisavidin harjunud,et auto peremees lehkab kui lilleaed.Istub rooli alles siis,kui "hingeõhk on nagu kuum tuul,mis kannab õllevabriku lehka üle väljade",nagu on öelnud maestro Hašek.Ja pargid oma armsa plekist sõbra Prahas hotelli ette,kus ta sind hommikulgi ootab.Sest öine kutsumata külaline purukaine oli, ja alkonaudi auto talle ei allunud...Mõelge ise kah midagi arukat,sest Parts, majandusminister,oli kuulutanud välja innovatiivsuse-aasta.
Ja unustage mõte,et Tähismaa Innoga siin pistmist võiks olla!
Väsimatult tervitades
teie E.P.

No comments:

Post a Comment