Wednesday, January 7, 2009

EestiPoiss

Tere kaunist varaõhtut!Issandal vist inimestest hea meel,et na kena päevakese kinkis.Kerge koheva lume ja napi miinusega.Lisaks saatis ta Ajakirjanike Liidu seeniorsektsiooni jaanuarikuu külaliseks akadeemik Anto Raukase. No energeetikavallas nii tarka meest Eestis teist ei ole. Elektri teemal polnud küsimust,millele ta ei suutnuks vastata.Vabariigi valitsuse seisukohti ja teadmisi energeetikas pidas ta,kolmefaasilise voolu puhul, nullfaasi tasemega võrdseks(kui ise katsuda siin ekstrakujundlikult väljenduda).Armu ei saanud ka "Tulnukas,Tule taevas appi!",kes omapäi, asjatundjatega konsulteerimata käib naaberriikides,näit.Leedus ja viseerib absurdseid energiaalaseid dokumente.
Võin vist rahulikult kõrvad pea alla,lusika nurka ja kargud kõrvale panna. Sest tapvas suurusjärgus elektrihind koputab uksele.Või toimida eeskujuks toodud väikelaiu omanikust soomlase kombel kes oma elektrituulikust, päikesepaneelist ja langeva vee abil toodetavast elektrist väärt komplekti on kokku saanud.Tuuleenergia(kalleim liik üldse)tõstab vee üles,mis langedes voolu toodab.
Tegelik taust,millest ajakirjanikud polevat aru saanud, on suur gaasijaamade vajadus,mis rajatavate tuuleparkide tuulega toodetu kõikumised ära tasandab.Ka kohvertuumajaam kodus pole nii kauge tuleviku lahendus,kui mina arvasin. No küll siis luusiks Palestiina terroriste ja muid kaltspäid Nõmmel ringi,kui mul kohvrike keldris säriseks.
Kusjuures uraani olevad peidus graniitkivis päris ohtralt.Ning Kumus Soomest pärit kivipinkidel istumise keelaks ta neis mõõdetud kiirituse tõttu meil kõigil,kui juba tited valmistreitud poleks.Nagu austet akadeemik teisisõnu ja leebemalt väitis.
Taani näide:toodab 13 % elektrist tuule abil,mille pea tervenisti müüb alla omahinna Saksasse jm.Sest pole omal suurt vajadustki. Ka Mainori Pärnitsa ja poja plaanid hakata Hiiumaal toodetud tuuleenenergiat Rootsi poole "välja laskma" polnud väärt muud kui taunimist.Austet akadeemik peaks saama kutsutud Foorumi saatesse,et kogu Eesti teadvustaks probleemi olemuse.Ja neljas võim e.leheneegridki saaks pihta,millest kirjutavad.Miks nad nii kirjutavad?küsis hr.Raukas retooriliselt.
Kui pole verd,laipu ja pisaraid segamini seksiga,siis lehed ei müü, valgustasin leheomaniku-poolseid nõudmisi töökale sipelgaperele.Olin just enne pajatanud kolleegidele,miks ja kuhu kustub minu tehnikaajakirjaniku maine.Käies aastavahetuse järel Männikul,firmas EuroMAZ, sain pihta ainulaadsele uudisele:Eestisse on saabumas müügile Tshehhi ja Ukraina ühistoode,14 t tõstejõuga autokraana Silach.Kuna USAs kuulutati alanud aasta seksiaastaks,oleks uudiskünnise ületanud hoopiski uudis,et mingi ühisettevõte tõi turule vibraatori Jõumees või Kraanavänt.Vat teaks kohe nelja väljaannet "kak minimum",kellele uudis soojalt sisse läheks/ mahuks sedasi on lood,austet akadeemik.
Ent ärge mu kildu võtke virisemisena,jumal hoidku.Oldud ja tehtud mis vaja,lapsed juba ise inimesed.Mul lihtsalt omapäralise kallakuga huumor, noh.Sai juba kusagil öeldudki,et hobiga tegeldes veedetud elu ja selle eest makstudki saanud,mida veel tahta?
Et teilgi sama hästi läheks!
Palavate tervitustega-ikka teie
E.P.

No comments:

Post a Comment