Thursday, January 8, 2009

EestiPoiss

Terrrve!Jälle klaveri taha maandunud too kirjamees,kes vähehaaval kosub ja "juba kepsum",nagu vanem tütar kohtumistel ikka nendib.Kas tuleb oma saatusega kah samamoodi käituda nagu isa lapsepõlves õpetas?Esimesena lüüa ei tohi,aga kui laksu saad,anna vastu nii et enam ei tõuse!Kopli 24 Kk. elik segakoolis käies muudmoodi ei saanudki.Justkui Rummu ülikooli/ vangilaagri miljöö.Pead end slaavi löömameeste seas tõestama,siis jäetakse rahule.
Jolkini Jaska tuleb meelde,vahetaks teemat.Eilse elektrijutu resümeeks:on etemaid lahendusi kui Leeduga ühise aatomijaama ehitamine.Näiteks Fjodor Bermani BLRT e. laevatehas ehitab praegu alust,millele pistetakse Vene tuumaallveelaevalt mahavõetav reaktor.Kasutatud,töökorras ning ohutu.Kes kauem elavad,saavad näha ja kogeda kuidas uue Leedu jaama efekt ebaõnnestub.Põlevkivi,mis täna sähmi juhtmeisse toob,on Eestile täielik õnnistus.Kuigi ahjus põletamine mõttetu, sest keemiatööstuse toorainena võrratu.Eelmise EW ajal eksportis vabariik selle tulemit-bensiini koguni 9 riiki lisaks oma vajaduste rahuldamisele.VKG tegeleb täna põlevkiviõli tootmise ja turundusega.Tululikult.Sest ega VähjaTiit peale maksta taha.
Aitab majandusest.Päevateemaks pakun Ennustaja Ennot.Sest rahvas usub kohutavalt kõiksugu nõidadesse ja selgeltnägijaisse nii meil kui mujal.Täna pillas Maaleht Mangi horoskoobi rahvale pureda.Igal viimasel kui aastal on selle üllitamine nõudnud lisatiraazi trükkimist.Aga oodake,kui värskelt kvalifikatsiooni omandav,teie alandlik teener kord pumba juurde pääseb!Hiljutises vestes et mitte öelda kolumnis ennustasin,et pärast pronksiöö tipptegijate austamist ja peatset ülekuldamist valurahaga läheb sama teed ka Simmlitzi perefirma keiss e. kaasus.Tänane pommuudis juba kinnitab Enno ennustuse paikapidavust:Paks Margaheete,nagu press teda kord juba tituleeris,on tagasi oma politseijuristi ametiposti otsas.Ju sobrab oma suhtlis paragrahvikõverike vahel,miska põhjendada perele peagi saabuva valurahapaki mõõtmeid.Ja koondab mõtteid kohtuistungi kaitsekõne tarvis.Sest milleks juristile advokaat ? Para bellum,öeldi ennevanasti.
Kena päeva,ja ärge olge kaitsetud.Sest hundimoraal ei maga!
Ja rahvavaenlane istub mättal ning loobib parteid poriga (sovjetiaegne tarkus,mis kehtib tänagi parteidevahelises sõjas valimiste ootel).
Parimat !
ikka E.P.

No comments:

Post a Comment