Sunday, May 26, 2013

Linti siinkohal tagasi pean kerima

sest pärast mu viimatist mäejutlust teemal-ajakirjanik pole loovisiksus etc. jne.jms. tegin olulise tähelepaneku - kui eile avati Tartus juhtpartei, meie ajastu au, mõistuse ja südametunnistuse üldkogu, esines sõnavõtuga võiduka väesalga Suur Juht isiklikult, kes hakatuseks poetas läbi hammaste-meil on suuri edusamme, aga need niiöelda ajakirjanikud...poetas mees ilmse vastikustundega justku oleks suust konnapoja  välja sülitanud...Siit märkas igaüks, miks ükski mu kolleeg ajakirjanik pole Toompeal kuigi lugupeet persoon - ta ju aina urgitseb,esitab ebameeldivaid küsimusi,tõstatab , uurib ja ja puurib, va türbel sihuke. Ja maksa sellistele veel riigi rahadest kutseliidule toetust-et nad veelgi ülbemaiks läheks.Päriksid  edasi autorollotamise ja VEBfondi teemadel,uuristataks auku R-hooldusele ja tuvastaks kümne milli kadumise pärispõhjuse.No way, seltsimehed kaasparteilased -mitte mingil juhul neile ühtki penni, kulub ju omalegi. Pealegi on võtnud nad kuuldavasti võtnud oma liidu tiiva alla tolle kitupunni, mutrikese Meikari, kes nüüd juba ajakirjanikku mängides võib meile veelgi suuremat kahju teha kui edasi uuriva ajakirjanduse jahimaadele põikab. No oli seda veel vaja, mu armsad sõbrad-kaasvõitlejad vääramatute edusammude teel.
Sellised mõtted siis. Ent on ka majanduslikke ettepanekuid peavooluparteile, kes armastab võtta vastu suuri otsuseid.Kui keskkonnaminister Roosamanna ei sipleks rahaskandaali lõa otsas, oleks ta märganud, et prügipõletamise ideest haaratud Oslo põeb kroonilist prügipuudust ega suuda oma prahivajadusi katta. Vat siin ongi vaja innovaatilisi lahendusi-Maarjamaa risustatud parkmetsad saaks hoobilt puhtaks kui veaksime kogu sodi laevadega Norramaa katlaisse.
Kas Eestimaa puhastuks ka valede ja vassimiste saastast kui koopteeriksime oma liitu nimekaid tegijaid ajakirjandusmaastikult nagu Jelena Krjutschkova Äripäevast, kes pani punni Vuntsi Siimule babemesse. Ent vajame liituma teisigi tublisid arvamusliidreid,neist ju puudust pole.Aga esmalt peame suutma tõsta EALi maine sinna kus oli ta koht enne allapudenemist.Peame leidma need pidepunktid miks loovinimene tahab oma liitu kuuluda ja selle üle uhkustki tunda.Kongressil esinenud noor mees, Madis Kimmel, vastne suurkoolilõpetanu sai kongressilt ülesande luua meie liidu juurde noortesektsioon.Mitte noorte ajakirjanike klubi nagu tal esialgselt kavas. Seda toonitas oma lõppsõnas ka teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment