Saturday, May 25, 2013

Kolmetäheline,suure purustusjõuga organisatsioon on EAL

mu igiammune ametivendade kutseliit, kuhu mina astusin juba aastal 1984. Seda tõdesin taaskord eilsel ajakirjanike liidu XXVI kongressil.Kus olin kongresmen kahe mandaadiga, sest armas õeraas viibis Pärnus talle nii  edasilükkamatul üritusel.Miks vaevab meid kõiki see ammune mõte-loovisiksused me pole,sest ajakirjanikke  peljatakse ning seetõttu pole meile ikka veel taastatud loomeinimeste õigusi. Arvult juba kolmandal järjestikusel ajakirjanike kongressil peame kõrgest kõnepuldist kuulama paljude  nimekate arvamusliidrite,mu heade kolleegide kurblikke mõtteavaldusi selle kohta, miks ajakirjanik pole ikka veel loovisiksus.Huumori kooli etteasteina mõjusi seejuures ettekande slaidid kus riigiabile kvalifitseerunud loomeinimeste ühendusteks oli arvatud tantsujuhtide,ka lavastuskunstnike  ühendused jpm.Kusjuures tantsude loomine on minugi arvates loometöö. Nagu ka lavastajate kunst. Ent miks pole kirjutava, kõneleva või näitava pressi töö tulemus mitte üks raas loomingu sarnane.Ent meile on korralik riigitoetus suisa eksistentsi küsimus kui teada tahate.Ja sellest me ei loobu, kasvõi nui neljaks.
     Kultuuriministeerium ei saa aru, kes on ajakirjanik, kõlas ühes kongressi ettekandes. Mida  siis teha, saadame tolle kahe lõpetamata algharidusega erialaspetsialisti põhikooli tagasi ehk.Esmalt aga viis kongress sisse olulised põhikirja parandused et oleks lõpuks ometi puust ja punaselt näha, kes imeloom on ajakirjanik ja kas teda süüakse näpuvahelt ehk ettevaatlikult noa ja kahvliga.Järgmisel kongressil saame siis näha, kas meie paljuloodetud esimees Peeter Ernits suudab selle pähkli purustada.Selle nimel tugevdasime veel eile juhatuse koosseisu,valides sinna söaka daami nimega Sikemäe, kelle tõttu jäi juhatusest välja tuntud meediategelane,ajakirjanik ja ülikooli õppejõud  Mark Levin, kes oli isegi eesti keeles väljendama õppinud erinevalt mu varasemaist kokkupuuteist temaga.
Võimulolevad erakonnad on ajakirjanike vastu, kuulsime kongressil.Nomuidugi, arvestades kuidas ründavad meediainimesed juhtpartei bojaare ja isakesi arupärimistega kadunud miljoneist, siis on asi selgem kui selge.Tantsujuhid ja lavastajad ei päri poliitikuilt kunagi valgustkartvate asjade tagamaid, nemad on korralikud inimesed.Eks vähjapoiss selle kivi all elabki, usub
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre
P.S Juba õhtul asun Eesti Akadeemilisele Ajakirjandusseltsile kirjutama memuaare eile etteantud teemal Minu ajakirjandustöö kogemused tsensuuriga.
Neid mul kogunenud-ja mitte vähe.

No comments:

Post a Comment