Monday, May 13, 2013

Avalik-õigusliku meedia sõnakasutust jälgida

on minule piisavalt põnevaks väljakutseks, tubane inimene nagu ma täna suureltjaolt olen.Märkan ilmselt seda,mis tavakodanikul kõrvust mööda libiseb.Nagu tänagi,kui Hommikuteles räägiti juttu ühe reisifirma esindajaga ning saatejuht Urmas Vaino lõpetas saatelõigu muigelsui öeldud fraasiga HÄID REISI. No tere talv,kas ta tõesti mõtles koolipoiste kalambuuri kui seda ütles...
Muuseas kui samas saates tuli hiljem juttu keelatud asjust,mida üle piiri tuua ei tohi,räägiti ninasarviku sarvest,mis looduskaitse all ning väidetav vähiravim olevat.Kikitasin kõrvu,sest see ongi vist ainus raviviis mis mul veel katsetamata.Haiuimekapslid on tublid ja ju on nendegi teene, et veri suht normilähedane juba. Kuid ühes loodusdokis jäi justkui silma, et meres sibliva-sulistava hai küljest uime äralõikamine mitte inimest kaunistav tegu pole.Loodan,et restoraniroaks minevate haide küljest nood ravivad uimed ära näpistakse.
Natike nalja ka. Kui nägin ajalehes võidupüha aegset uudist, et Tõnismäelt skandaaliga teisaldatud ning sõjaväekalmistul maandunud pronkspuuslik sai paekivist tagaseinale kinnitatud, papist tehtud Võidupüha ordeni,meenus mulle kohe seik meie lähiajaloost.Pikker kirjutas kunagi ilusa pilaloo Jaan Tatika nimelisest papist kuldaurahast, mis oli ilmselt peatoimetajast humoristi sulest ning pilkas nõukogude võimu trikke inimese autasustamisel võltsoreooliga.
Päevateemadeks on täna kontakti leidmine Simoga ning suhtlus Halinga Hooldekodu varustusekogujaga, kes on Sirje Pik.Meil oleks nii mõndagi staffi abivajajaile saata alates riidekraamist ning lõpetades ühe  korraliku kirjutuslaua,normaalse diivanilaua ning elektroonilise inventariga.Miks ma ei näe elevust oma  pereliikmete simis kui tahan majja ruumi teha.Kui vahel tõstatavad suure prügikonteineri tellimuse võimalikkuse,mis läheks mulle maksma 150.-, siis see oleks küll mokkamööda.Saaksid tassida kokku kõik nagu eelmiselgi korral kui prügimäele läks suht moodne jalgratas,mis kodakondsete huvipuudusel jäänud hooldusest  ilma.Vat neile kohe meeldib,et prügimäel tuhnijad leiaks pasa seest korralikke asju mida vajavad, selmet saata ära, kasvõi korralikult pakituna, otse hädalistele näppu.
Maailmavaateline erinevus, ütlete. Ju vist, usub ka
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment