Monday, September 17, 2012

                                                Rootsi kunni riigist
laekub ridamisi värskeid innovatiivseid mõtteid.Esmalt see,et mõnedes katse-lasteaedades pole neil enam POISSE-TÜDRUKUID,VAID ON LAUSA KESKSOOLISED SÕBRAKESED.
Tänane pommuudis on KIIRKESKKOOL mille lõputunnistuse võib kätte saada vaid aastase õppimisega,kuna kõik teoreetilised õppeained lendavad õppekavast välja.
Noh,see on svenssonite mure,kes noortest hiljem saab.Meil jälle teemaks,et bussijuht ja ülikooli professor teenivad ühepalju.Sebe kommertsliini bussijuht saab  1300 eurot kuus,professor ja juhtivteadur aga 1330. On,s mõtet pikalt koolipinki nühkida selmet istuda pärast kutsekat juhtivtöötaja istmele ning hoida rooli, kaedes elu läbi tuuleklaasi.
Dilemma missugune, ütleks. Tipp-poliitiku värske ettepaneku vastaselt soovitab EPL palgad hoopiski salastada... Kui see on lahendus revolutsioonilise situatsiooni vältimiseks,siis miks ka mitte.
Ent milline lahendus tekib Eesti Kaitsejõudude juhtkonna ja poliitikute dilemmale-mis saab lahinguis karastunud Scoutspataljoni vapratest kodumaakaitsjatest siis kui liitlased väed Afganistanist koju tagasi veavad.Kuna poistel püssirauad soojaks lastud ning väljaõpe ja lahingtehnika otsivad uusi väljakutseid on esmane soovitus kasutada neid edaspidi kodumaisele kliimale vastavais tingimusis.Kui ei taheta neid saata olematule riigipiirile Pihkva dessantdiviisi pürgimusi ohjeldama on varuvariant kasutada treenitud poisse juba eeldataval NATO uuel missioonil,peagi avataval uuel rindel.Nende oskusi ja teadmisi on vaja juhuks,kui otsustatakse sekkuda Süüria konflikti,öeldakse ülevaates vestlusest kaitseminister Reinsaluga...
Väike,aga sõjakas riik, on öelnud sm Putin.Minevõtakinni,on selles iroonilist üleolekut või tunnustust.
        Üleolekutunne on avastatud ka kassidel. Kui uuriti,miks nad inimestega ei räägi.Koerad jälle pole huvitet inimestega rääkimisest aukartuse tõttu-vaat sellised uuringutulemused siis.Oma blondy Sissyga olen pidanud viimasel ajal pikki palvusi teemal Palun räägi ometi minuga.Väike armas kööginuustik liputab vaid õnnelikult saba ega kosta musta ega valget.
Aga olgu-olgu. Nadezda sureb viimasena nagu rahvasõna ütleb.Kas teie koer räägib teiega,
küsib asjasthuvitatud paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment