Saturday, September 22, 2012

                                                    Maailm ei mõista meid
hoomasin eile öösel, kui taaskordselt avastasin internetis surfates kellegi väljamaa isemõtleja tauniva hoiaku Sinimägedes suure sõja lõpu eel toimunud meeleheitliku kaitselahingu aadressil.Ei meeldinud talle ka eestlaste pataljon, kes oli peategelane ses elu ja surma peale peetud võitluses. Kui vaprad kodumaakaitsjad surusid tagasi punaste horde, kes tahtsid vägisi tungida taas oma mõjusfääri, et saata mu kaasmaalasi  Siberisse, ikka turismimatkale nagu neil kombeks-loomavaguneis ja üheotsapiletiga. Mõistan, see üleilmne hoiak on putinlike poliitprostide taaskordne töövõit. Kellele ei mahu pähe, miks armastet vennasrahvast tervitati sõbraliku kuulirahega. Ikka määritakse pähe tõde, et eestlased võitlesid Wehrmachti vormis ja relvis. Kust pagana kohast pidanuks vabadusvõitlejad hankima  tuhandeid KGB hiirhalle, punalõkmetega mundreid,ma küsiks.Ja kas vaenlase rõivis üldse passiks olla eesti mehel,see on põletavaim küsimus.Sest valikuvõimalust ju tegelt polnud.Saksa sead olid  kaitselahingute eel päästnud end põgenemisega ning jätnud vaprad eesti relvavennad oma pagemisteed kaitsma-selle eest tuleks neile okupantidele esitada veel kopsakas arve kui me kord seljad sirgu ajame.Sest tänapäeva Euroopas mõistab õigust vaid raha.Olgu kõneall lehmade peerumaks või karistus ülemäärase suhkruvaru eest.
            Selliste ja muude lolluste taustal, mis Merkeli riigist välja vuranud, poleks sõjatrahv mingi üllatus.
Aga aitab ajalooteadlikkuse tõstmisest.Sest mitte kuidagi ei mahu eesti ja vene ajaloolased ühise laua taha,kuigi üle kümmekonna aasta mõtet heietatud.Et räägiks suud puhtaks ja paneks paberile tõese, ühise ajaloonägemuse.Breznevlik kooliharidus seda neil ei luba, ja meie tugevama vastu ei saa.Kuigi me nimekad ajaloolased eesotsas lugupeet Mart Laariga teavad tõde, aga kas valitsus salgab juhtunut nagu Mölderi ja  Skalli loos.
Postimehe Juurikas, minu lemmik, kajastas täna ühe Eestimaa vaesekese kurba elu, mille kommentaari ootaks samuti Eesti valitsuselt.Vaene RMK pealik härra Aigar Kallas on tõesti püstihädas oma nadi palgaga-ainult hädised 6000/kuus tuhat/ eurot kuus pole küll mingi raha praeguste hindade juures ning alamakstu palub tõsta oma palka 30 protsendi võrra,sest inflatsioon kappab nagu pöörane.Mart Juur kinnitab ses loos, et võrreldes teiste riigifirmade juhtide palgaga on Kallase palk tõesti nutune.Sest Sandor Liive kuupalk on 11319 eurot ning Tero Taskilal kah vaid 33200 eurorubla. .Esimene teenib oma raha välja EE pideva tariifitõusuga ja teine pankrotihirmus sipleva Estonian Airi piloteerimisega,kusjuures püsikahjumid kolossaalsed.
Oma laksu saab ka ülbikust arrogant Jürgen, kellele kreeklaste heaolu on tähtsam kui omamaiste vaesekeste kannatused.
      Kas peaksin omaenda muremõttedki esile tooma.Teadsin ju neidsamu fakte mida Mart oma loos nii mõnuga käsitleb. Kuid suurelt sõnameistrilt on mul veel palju õppida,et sarnast head lugu kirja panna.Sest kirjutamine on ju imelihtne - võtad pastaka, istud laua taha ja lased sõnadel paberile voolata,olevat öelnud lugupeet mõttetargad.Tahaksin,et ma igavesti kolleegide varju ei jääks.
Millest unistate teie,küsib väsimatu kirjamees,
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment