Sunday, September 16, 2012

                                                      Mälestustelaineil
ulpides viskaks silla 1975.a Helsingis toimunud Euroopa Julgeoleku ja Koostöö Tippkohtumisele,mis külvas seemneid õhutamaks vastupanu inimõigustest mittehoolivale punasüsteemile , andes nii häid võrseid kõigi liberaalsete ideede levikul. Heideti seemneid just sellele pinnasele mis oli külvivalmis ja idanemiseks tiine.
       Kolmanda ehk humanitaarküsimuste korvi otsused andsid lääneriikidele trumbid  avaldamaks  survet murdmatule liidule inim-ja kodanikuõiguste rikkumise pärast.Neile otsustele toetudes sündisid N.Liidus nn. Helsingi grupid, mille liikmed nõudsid võimudelt liidu konstitutsiooni tähttähelist järgimist inimõigustesse puutuvas. Miks ma siin sellele pühendusin. Sest tekkis vastamata küsimus,millised grupid peaks sündima meil siin ja praegu,et oma võimu põlistanud bojaarid märkaks oma rahva rahulolematust Eesti riigi põhiseadusele  pidevate süljelärakate saatmisega.Kas tõesti on võõrandumine rahvast saavutanud haripunkti,et Stenbocki klubis mittekeegi ei hooma ümberringi toimuvat. Detailidele ma ei pühenduks, sest see on kõigile lugejaile selgem kui katekismus.Midagi peab muutuma,sest viimase piirini  õhukeseksviilitud riigil pole varsti linnaelust võõrdunud inimestele varempakutud riigiteenuste, maakoolide jm võrgustikku-infrastruktuuri enam olemaski. Vahel tekib tunne,et intelligentidel ja meie arvamusliidritel oleks justkui pool suud kinni.Miks vaid üksikud helgemad mõttekillud pluss tavakodanike appikarjed valukohtade või mõne omakandi ammuse  postkontori surma tõttu jõuavad printmeedia esikülgi kaunistama.Tundub,et e-valimiste kaudu endale võimu kindlustanud loodavad järgmise samalaadse triki peale.Sest haugimäluga valijad võivad tõepoolest ärgata ja erksamaiks muutuda kui neid ehtsate valimistkastide ligi lasta.
       Kaua võib eestlast hirmutada Tallinna vürstiriigi valitsejaga,kes on väidetavalt pidevalt hüppevalmis et meid Kremli isandale maha müüa.Tahaks loota,et see kulunud plaat enam kaua ei mängi. Batja on eakas ka juba, vaat et lahkub koju Hundisilmale ja pühendub talupidamisele, tal ju toatäis kauneid ja särtsakaid teenijatüdrukuidki varutud... Millise kolli rebib kapist siis Euroopa parim peaminister,on minu küsimus.Või hirmutab paljukannatud eestlasi veel mõne hirmsa mütoloogilise olendiga.Neid me rahvamuistendeis ikka jagub.On teil ettepanekuid, teatage otse parima peaministri büroosse.
vahendajarolli võtma ei kipu te paadikapten Neemo E Poldre
Täna likvideerisin ammuse võla ning helistasin heale klubikaaslasele Fredi Lepale,kes oma Merivälja kodus valmistus asuma puusaagimise ülesande kallale.Tundsin siirast rõõmu kuuldes,et 90.verstapostile lähenev tarmukas vanahärra on lahkuval suvel jõudnud Saare-ja Hiiumaale,plaanib minna mulkide kokkutulekule.Ja et tema vanaduspäevi valmistub kindlustama Soomes elav ja töötav tütar,kes tahaks võtta enda perre elama lastelaste vanaisa.Tubli vanamootorrattamees,vabadusvõitleja  ja bibliofiilide klubi tegelane on kindlasti vajalik noorte arengus ja heaks teejuhiks nende sirgumisteel.

No comments:

Post a Comment