Wednesday, June 30, 2010

EestiPoiss

klaveri tagant tervab ja lehvab nagu tavaliselt.Kena päevake armsaste alanud kah.Kohe kipun ARK-i abipealiku Kaarpalu Juhani jutule.Et vana kolleeg pakuks tõepärast ainest autohuviliste harimiseks.Miks ei saanud autoomanikust Jaanus eile oma väsinud Opel Senatorit arvelt maha võetud-mis pagana seaduseriugas annab mõnele jobule võimaluse sinu autoga minema jalutada,et seda ise Kuusakoskile maha parseldada,olles enne võtnud ära auto numbrid ja kruvinud need külge mõnele varastet vehiiklile.Ehk läinud tanklasse bensavargile öösel mida tehakse numbritega,sest jaama kaamerasse ei taha ju pätt oma näolapi ega numbri all sisse sõita.
Aga rõõmustav uudis pillati raadiumist.Tume shokolaad,ca 100 g päevas aitavat tekitada organismuses flavanoide mis võtvat vererõhu kontrolli alla.Alandab süstoolset vererõhku kui meditsiinilise terminiga hoobelda.
Just helistas poolhiidlane Ruikam,kes tegelt karikaturist Eduard Tüür ning leppisime kohtuda Buldogis et arutada mõlemaid pooli huvitavaid küsimusi.
Aga Putinile saabunud pahad päevad.Tema alamad kapriikide rõngasse jäänud Kaliningradi oblastis kipuvad mäslema.Nähes kuidas inimesed elavad on hakanud endalegi noidsamu õigusi ja võimalusi nõudma.Nüüd saab Kremli pisikesele peremehele selgeks miks suure laagri-sotsialismilaagri ülem puhmaskulm LiBre nii kiivalt okastraataeda laagri ümber oma armeega valvas. Vana kala Ljonja ju teadis mis juhtub kui vene inimesed vaba maailma õhku nuusutavad.
Aga esiküljeuudisena on printmeedias sõnum Mikihiireriigis kinnikukkunud Kremli spioonidest.Neist kümme puuris,üks veel jooksus.Väikemees väidab,et tahetakse suhteid rikkuda,ta alamad ei spioneeri kunagi(?)
Jutt jumala õige-venelastel olid ju alati õilsad luurajad,pahadel kapitalistidel aga kurjad spioonid või kogunisti diversandid.
Tagasivaatena Langi eilsele pressikale tasub tõdeda,et ELi arvamustoimetaja Raimo Poom on üllitanud parima koondülevaate eile kuuldust.Kas pressikal mittekäinud kah hoomavad noore kolleegi asjatundlikku lähenemist materjalile? Artikkel justkui luuletus, kuhu ühtki rida ei saaks lisada ega eemaldada.
Küll aga üllatas lehe esikülg,mida teletoimetajad visalt esikaaneks kutsuvad.Ajaleht pole ju kaanetatud,sõbrad armsad!
Vat esikülg reetis mulle,et keeletoimetaja Maris vist puhkab.Kuidas muidu pääseks esiküljele jäme pealkirjaviga?
Kaia Kanepil oli võimas mäng,"ehki" kaotus. Mida ehkit taheti öelda,arumaeisaa.
Aga teie?
Helistage,kirjutage,joonistage
väsimatu keelefriik
erruläinud peatoimetaja
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment