Tuesday, June 29, 2010

(järjejutu jätk)
Et ma ei kippunudki naabrite karjamaaserva öölaulupittu. Jooki kah rohkem pole tahtki.Kuigi Heiki jaaniõllepunsut piinamas ei käinud- rohkem vodkakokside pääl pikka päevateed õhtusse veeretasingi. Ja siis rahulikult ja mõõdukalt kui Andres Tarand oma koti pääle siirdusin.Hommikul nii hea olla,et ei tea kus olla: sepapoisid ei käinudki kupli all vasaraid kõmistamas,sest kod.Pohmelidzel polnud asja mitte tullagi.
Jaanijärgse päeva-suure võidupüha finaali saime toreda-just paras moment pealappi teha,kel tervis seda vajas.Ja üks vihmane sombuilmake trehvas kah kraesse. Kuigi suitsuahjule sai antud taas valu:esimese õhtu suitsulõhegurmaaniale järgnes suitsuribi-õhtukene koos Heiki meeõllega. Mis järjest paranes iga päevakesega.
Toredad olid ka lastelaste suvepäevad. Meelelahutuseks käigud nö loomaaeda. Naabri-Kalju lehmalauta. Kus hulganisti lehmi ja jaaniööl sündinud vissikene ning karjakaupa kasse koos pojukestega.
Patrik oli nii julge,et pakkus lehmale leiba otse pihust.Sebastian aga hiilgas na peene intuitsiooniga,et märkas mu irooniat seoses tema loomaaia-väljendiga. Ja kui kui küsisin hiljem: Kas lähete jälle loomaaeda? Märkas solvunult vastu torgata: See ei ole loomaaed!
Teinegi tähelepanek lapsesuu teemal.
Istuvad hommikul uue maja trepil kõrvu õeksed:kolmene Marta ja nelja-poolene Sofia.
Järsku ütleb vanem õde nooremale: Marta,sa ei tea,mis on elu!
-Oleks mina nende kõrval istunud,oleksin üllatusest alla pudenenud!
Saareriigist naastes oligi käes Mamma sünnipäev.Mille tõttu oleme ikka jaanijärgselt koju tõtanud-laevalt otse ballile!
Seekord tähistasime proua ämma 78. hällipäeva. Pere siseringis nö, ainult õde Ester oli tulnud isiklikult. Teised kasutasid kommunikatsioonivahendeid.
Minnes täna justiitsministri pressikale,käisin mõttes läbi pika petitsiooni mis laekus äsja mu arvutisse ja mille siin ära toon.
Kas tead mõnda teist riiki
-kus ilvesed on presidendiks
-jänesed ministriks
-nugised riigikogus
-kõutsid sõjaväes
-põdrad kirikus
-hundid juhivad laevu
-vähid ootavad sadamas
-karud peavad kasiinosid
-rebased korraldavad kontserte
-luiged annavad välja ajalehti
-kitsed maalivad
-mutid kirjutavad raamatuid
-hiired ja hirved luuletavad
Ning kõigist kümme korda
kuulsam on kass?
Molekul e Rein Lang pole küll nii kuulus,kuid omamoodi mainekujunduse teostas kui katsus pressi suukorvistamise-seadust läbi suruda. Tänasel korruptsiooniuuringu tutvustusel oli küll pressi vastu heatahtlikkus ja isalikkus ise kogu oma eluskaaluga. Vaatasin,et täitsa mõnus ja suht joviaalnegi,see rahva teener. Me justiitsminister.Mõjus kuidagi usaldusväärsemalt kui ta kolleeg, minister Jürgen Ligi äsjasel euroraha-briifingul.
Kus poiss ilmselgelt närveldas ja põdes. Kas ehk seetõttu,et täna avaldet uuringutulemus me rahva euroraha-vastasusest oli tal juba teada? Nojah,see veel puuduks kui neljas võim oleks siis juba välja nuhkinud, et 49,9 protsenti rahvast on euroraha vastu ja kaks kolmandikku nõuaks rahvahääletust!
Pole ka ime-veel ühe uuringu tulemusel kannatab tervelt viiendik rahvastikust vaesust. Kusjuures kitsikuses vaevlevat vähemharitum osa-kes polevat ka kuigi südikad tööd leidma.Kusjuures harituimail minevat see sujuvalt.Loomulik kah-kes rohkem koolipinki nühkinud-sel ka suurem tutvuskond.Omal ajal oli ju peaminister Mart Laaril koguni sõprade klubi ekskaasõppureist-korporantidest, keda poiss söandas julgemalt edutada.
Koolihariduse kui edukusetõukuri vastu räägib aga Edgar Savisaare viljeldav praktika-äsja paigutas kilulinna meer oma abilinnapea toolile keskharidusega venelanna Jana Toomi.Kel polnud muud hinge taga kui olla ... ja lõpuni ustav.Hunt selle haridusega,mõtles Hundisilma isand kui ründehuvilisi tõrjus ja kurje sotse kaikaga laiali ajas.Sm.Pihlovi kaaskond oli ju kõige verisem vastuhaku keskus. Aga haridusevastane linnapea surus läbi oma tahtmise. Milleks diplom kui taskus juba parteipilet,uskus ja usub marksist-kapitalist veel tänagi.
Lõpetuseks. Tänasel päeval selgitati läbi meedia rahvale,et aastaga 2006 võrreldes on nüüd, aastal 2010 vähenenud korruptsiooniga kokku puutunud inimeste arv.Ja et korruptiivseid ilminguid esineb paraku ikka veel autode tehnoülevaatusel ning suheldes arstidega. Tohtrid ju harjunud nidagi saama,see vana komme juba.
Aga uusima tava tõi välja hommikune uuringu-uudis. Et Eestis hakkavat poisid jooma kümneaastaselt ja plikadki varakult - juba üheteistaastaselt. Huvitav,miks nii varakult? Minu tõhusam alkotutvus käivitus nekrutieas-kui vene võim sirutas oma karvase kämbla minu tagasihoidliku hingekese järele. Olime siis kohe tihti nädalalõppudel Landi-poisi külalised Vääna-Vitil,ja kus sa siis ilma kärakata maakohas prallad?
võta pits,Pearu! hüüdis vanaeestlanegi.
Endiselt teie metskapten
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment