Tuesday, June 22, 2010

EestiPoiss

viimast jaanikutervitust hüüatab ja kohe-kohe meretagusele maale purjetama pääseb.Kui Liiza Männiku raamatukogust naaseb ja Marju autoga ette sõidab.Kuuldavasti on Haapsalu lähedased maanteed üles songitud nende parendamise eesmärgil miska nüüd praamileminekuks pikem aeg kulub.Kestab veel Kalamaja elanike visa vastupanu linnaviletsusele,kes on otsustanud neil kasvõi verd ninast välja lüües papirull kätte saada.Vaesed mereäärsed elajad viskasid tulivett sõjaleegi hõõguvaile sütele,öeldes:kas nüüd tahate meie väikesed aiakesedki ära hävitada.Autod muruplastsidele,laste kiikede ja liivakastide kohale suruda? Mujal pealinna roheoaasides see ju nii läinud. Majaelanikest paljud ei olnud päri kuuesajakrooniste aastakaartidega ning otsustasid oma autod tänavailt koduaedadesse pressida.
Näis,mida vastavad demagoogia suurmeistrid?
Ka Nordea pangaraporteis kajastub tubli demagoogitsemise ja asjassesüüvimatuse tase.Nimelt väidetakse,et Eestis on palgad ikka liiga kõrged(?) Lausvale on see,et töötajatele makstakse endiselt liiga palju(!)Kui Sandor Liive & Co miski imeviguriga pista sipsti töötajatega ühte patta, siis ca kahesajatuhandelised suurte poiste töötasud on ikka liig küll raskel ajal. Aga selline üldine pika puuga löömine ning lahmimine ajavad ikka täiega vihale.Õnneks ei loe inimesed,kes teenivad tegeliku töö eest 5...7..9 tuhat kuus kätte, sugugi Päevalehte ega saagi teada,et nad liiga palju raha saavad...
Nordeast veel paari sõnaga. Kui see rahaasutus oli veel Suomen Yhdyspankki,avas seal Tampere harukontoris mu pangaarve tolle filiali juhatajanna Sisko Pyykkönen.Mis oli keelatud murdmatu liidu ja Bulgaaria valitsuste poolt. Nende riikide kodanikele polnud õigust avada arveid riigis, mil nimeks SF elik Sovetskaya Finlandia.Ja point on selles,et kui krooniaja algul tahtsin oma arvelt napsata viissada marka Tallinna kontoris, väideti-see pole võimalik.Nad saavad eritasu eest laenata mulle raha oma Emapangalt Helsinkis.Kuna Soome keel mulle raskusi ei tekita, pakkusin sujuvalt: te ärge laenakegi,võtke hoopis minu arvelt see summa.Aga ei saavatki.Ja mida kogesin eile:käisin juhtumisi Nordea panga kontoris Järve selveris ja küsisin. Kas mul on arve teiegi asutuses kui arvenumber Soome Nordeas veel kehtib,mille kohta tuli koju vastav teade? No ei, meil küll teie arvet pole, kõlas vastus.
Kui mina asuks tööle selle panga suhtekorraldajana,teeksin esimese tööna ettepaneku ühitada andmebaasid mõlemal pool lahte ning saada sedasi ehk siin juurde sadu tuhandeid kliente ilma suurema vaevata.
Olge teiegi jätkuvalt kreatiivsed ja innovatiivsed,
ei väsi soovitamast
teie Neemo E. Poldre
metskapten
kes võib end lähipäevil "juua ohvitseriks"
sest mede jook pole mitte Sajaanid
kuigi tulekul sajad jaanid

No comments:

Post a Comment