Thursday, June 10, 2010

EestiPoiss

No sellega on siis sedasi,et klubivennad ei uskunud meie võimesse kasutada Lauluväljakut 2011.a.suureks Car Festiks. Pigem oldi nõus, et soomlased tulevad ühel nädalavahetusel siia,teeme koos suure tähesõidu ning järgmisel weekendil oleme Turus.Olgu,s sedasi,ent pelgan et paljukest neid Masu-aegseid vanaautorändureid meil ikka koguneb.Kahe-kolme autokesega ei saa ju mingit furoori ega üritusele mainetki taha.Peab vist ootama kuni lahe teiselt poolt pall tagasi lüüakse ning siis õunte pealt näebki ära kuidas edasi. Saadan Simppale sõnumi teele, las tassib Juha Kaitaneni kaasa ja lendab siia,kasvõi Laidoneri-sõidule. Mis kohe jaaniku aegu toimub. Kui mina-mees müdistan tavakohaselt veel saareriigis.
Aga eile kuulasin ära,mida vestab Jürgen,rahandusminister Eesti pressile euro-tuleku briifingul. Ja siis Saar-Polli daam jutustas monitooringu tulemusist: mida arvas rahvas eelseisvast muudatusest.
Mis minu jaoks huvitavaim-küsitlejad käisid ukselt uksele ja nö lumepallistiilis tuvastasid mida arvavad ida-virulased,Põlva pensionärid, madalapalgalised jt . Kõik oli loogiline-väikeettevõtjad pelgasid hinnatõusu ja lootsid vargsi,et äkki õnnestub neilgi hindadele otsa keevitada. Pensionärid pelgasid pettusi ja elu kallinemist.Virumaa venelased aga vaesumist,säästude kahanemist ja hinnatõusu ning pettusi.Polnud üllatav,et venekeelsed ei usaldanud omamaist vene meediat,vaid olid üritanud eesti pressist oma tarkuseterad välja noppida. Eestimaa venekeelsed kolleegid on ju aegade algusest olnud meie liiduvabariigile vaenulikul positsioonil.Käitunud kui diversandid võõral maal. Riigikeelt oskamata ja väikeriigi tegemisi tihti lausa vihates. Markantseim näide on Irina Ristmjagi, minu kunagine kolleeg ÕL-Vetcerni Tallina toimetuses, hilisem Sov.Estonia peatoimetaja. Kelle vihast-raevust nõretavaid üllitisi avaldati murdmatu liidu lagundamise päevil ja pärast sedagi kui EV taassünd aset leidis ja kroon tuli. Kui on soovi,minge Rahvusraamatukokku ja lugege arhiivilehti-te ei usu oma silmi!
Ja eilsel pressibriifingul ei uskunud ma oma kõrvu,kui minister Ligi vastas mu küsimusele:Kas oli õige aeg paisata meediasse teade, et keegi ei suuda me riigis tuvastada eurokupüüride ehtsust. Ettevaatust,Jürgen on ligi vastas, et keegi ei suutnud ka meedia suud sulgeda!? Kas Molekuli vaevav pressi suukorvistamise-pisik on tõepoolest nakkav? Järgmine lehekülg Elu Õpikust avanes hiljem,kui täiendasin: sulid on juba infot kasutamas ning ostsidki Pärnus viiesaja suveniireuro eest kaupa.
Jürgen vastas-Aga suveniireurode tegemine pole ju keelatud!? No miks ma küll diktofoni ei kasutanud? Loomulikult oleks mul nüüd õigus toksida valmis võltsraha ning öelda:ministri sõnutsi pole see keelatud!
Ka ei suuda keegi keelata Hundisilma Etsi,kes näppis Loomaaialt ära Mati Kaalu elukate toiduraha kümme miljonit ning rajas oma TallinnaTV,kuhu sujuvalt pistis 12 miljonit.
Hundisilma isanda kangelastegudest pajatav kollane meedia kirjeldab tema ootamatut kõhnumist, paarikümne kilo kaotust värvikalt.Väites et vanaonu südamedaam Monika Batrakova söönud Tema Pühaduse eest ära terve ülisuure koguse pirukaid.
Kas pole leninlik tegu? Kui golodomori käes vaevlevad Ukraina talupojad läksid Kremlisse kurtma,et näljahäda tõttu pole muud süüa kui katuseõlgi ja varsti hakkab külarahvas ammuma. Väitnud sm. Uljanov vastu,et söönud koos Feliks Edmundovichiga ära purgi mett kuid nemad ei sumisenud nagu mesilased!
Mõelge taustale - sama parteipiletit kandsid südame kohal nii kod. Uljanov kui kod.Savisaar,rääkimata Esimesest Arnoldist ja Tulnukast peaministrist endast.
Teinegi killuke minister Ligi suust.Küsin:Kas te,hr.minister,olete märganud,et arvamusliidreil on kadumas üldriiklik optimism euro tuleku õnnestamise kohta? Juba saadakse aru,et päevapealt ei muutu midagi, kõik hetkega ei parane. Varem oli jutt ainult ülivõrdes. Nüüd, enne e-päeva on siginenud ka kainestavaid toone.
Jah, aga sedasama on öelnud ka Ansip ISE,vastas Ligi pühalikul häälel. Ja lisas:Aga vaadake,kes on nüüd sõna saanud! Õhtul koju naastes vaatasin Ärilehest -Indrek Neivelt oli ses reas just viimane, kes väitis: Sabatunne ütleb,et midagi on halvasti...
Nojah,kui ekspankur Neivelt on sarjast: räägib siin kah igasuguseid.
Kes olete siis teie
või mina,teie alandlik teener
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment