Thursday, June 17, 2010

EestiPoiss

tervab ja lehvab ning tõdeb,et kuigi eileõhtuse postituse positiivsel lainel punkteerisin,on täna olukord ja situation vähe teisem. Minu rõõmu aasta suurima ja olulisima pidustuse puhul kipub varjutama olmeseik:Kerema majade majutuse võimsused on Tõnise talu vanaperemehe poolt ülehinnatud.Kuigi Tõnis ise viibib mujal,on majapidamise tegelik peremees hetkeks unustanud pidevalt jaanikul kohalolijad ning laiendanud kutsutute ringi. Mis iseenesest pole paha mõte, sest seltsis on segasem ja häid lambukesi mahuks sinna oi-kui-palju.Peamure tõusetus sellest,et ta õeraas Liiza solvus hingepõhjani kui talle lubati et ööbimismure ikkagi kuidagi lahendatakse. Aga mitte sel viisil nagu Liiza lootnud-et vana maja meie pesaks saab. Nüüd on Liiza valmis istuma jaaniõhtul autorooli ning sõitma Virumaa suunas niikaugele kui rattad veerevad...Nojah, bensiin ju imeodav ja rahamuret justkui pole, mõeldud-tehtud! Auto sai just uue tuuleklaasi ning läbitud on ka tehnoülevaatus , miks siis mitte sõita? Elu ja lähipäevad näitavad kuidas pinged maanduvad. Enne tuleb viibida tänasel klubi Unic operatiivnõupidamisel Mati kodus ning saata mööda homne imekaunis pressipäev Ida-Virumaal. Mille kava just laekus mu silme ette.
Loen ka haruldaselt head,argumenteeritud mõtteavaldust Lääne-Viru maavanema nõunikult Urho Rättelilt,kes on sunnitud tõdema: Teder, muidu tubli õiguskantsler andis oma püüdlikkuses hoobi turismile Venemaalt. Narva linnavalitsuse ponnistused võitluses maffia poolt kehtestatud piiriületustasuga,mis rakendus aastaid tagasi ,olid jõudnud asjaliku ideeni.Bensiiniärikad,kes piiriülest musta äri viljelesid,olid just nüüd lõpetanud järjekorrad piiripunkti ees. Kuna ei täinud maksta uut, 300-kroonist, juba riiklikku piiritasu. Teder muidugi sai asjast õigesti aru.Pole ju normaalne et Shengeni lepingu riigis käib piiriületusel isetegevus,väljalüps. Lõpetas käeliigutusega selle pulli ning taastaski kogemata endise olukorra. Vene turistid olid ju päri selle slaavi rikkuri jaoks väikese kalõmmiga, bensavedajad küll mitte...
Kurb mo meelest kui põlgame ära rikkama naaberriigi kodanikekihi raha, saates nad meie huvipaikade asemel Soome spaadesse. Aga õiguskantsleri kõrgelt troonilt niisugust kärbsemusta-suurust pisiasja ju ei märka?
Mina seevastu oma mätta otsast,endise reklaamiguru positsioonilt, hooman jatkuvalt andekaid reklaamsõnumeid meie meedias.Näiteks üldrahvalik kampaania Sööme Ära! mis lausa analoog Teeme Ära! aktsioonile,kusjuures seekord sööme jaanikul ära Wõro hääd worstid. Ja teine killuke-Pane oma muru mehele! Meil on hea Partner!
On see ju muruniiduki pärisnimi. Reklaamiklipp algabki Mendelssohni pulmamarsiga. Liiza küll pärib pahaselt: Mis loll pull see veel on? Aga reklaaminduse taustatundja teab,et iga killuke on hea,mis sünnis ja huviäratav. Nö tavakünnise ületab ja tähelepanu ärgitab. Minu tähelepanu,nagu öeldud,äratas taaskord Kaine grupijuhi kampaania.Olles end reganud juba nädal tagasi osalen nüüd kolme tuhandekrooniste bensakaarti loosimises.Kuna olen tarbijaloteriide paadunud fänn juba aastaid-aga midagi pole veel võitnud. Isegi üks kümnest rehvimanomeetrist oleks vääriline preemia,kuna ma siiski jaaniõhtul purjusena rooli ei lähe!
Mida teie oma kainuse tänupreemiaks ihaldate?
Absoluutselge rühmajuht,teie metskapten
Neemo E. Poldre
P.S.Võite kirjutada,joonistada,helistadagi.

No comments:

Post a Comment