Wednesday, June 16, 2010

EestiPoiss

mõttetegevuse loiduse üle ei kurda,nagu mu eilsest mäejutlusestki tõdeda võisite.Ideid jätkuks vähemalt kolmele vigastamata isendile, keda elutormid räsinud pole.Aga mis tost-kui mina kolmandikugi kavandatust realiseerin,olen palju teinud.Mitte küll nii palju nagu väljamaine rikkurpankur Joakim Helenius,kes kurnavast kolhoositööst muserdatud vene talurahvale utsitab kaasaegset maaviljelust ja õiget karjapidamist. Sündmuspaigaks on ta valinud Krasnodari krai, kus eestööliseks-pealikuks palganud südi eestlasest mehe.Piimakari annab preemiaks hea toidu ja hoolitsuse eest sellised kogused, mida sealkandis veel kunagi nähtud pole. No mis omapäralist head karjavirtsahvti see Toots,va vembuvend,seal ometi õppimas käis? Ja loomulikult on nooremad mehhanisaatorid julgemad ronima moodsate kombainide kaptenisillale või uusimatesse, konditsioneeritud raudruunakabiinidesse. Ent üks ühine joon on neil geenidega ikka sehen: alati peab farmi turvateenistus kontrollima õhtul pärast vahetuse lõppu üle kombainipunkrid ja viljaveokite kastid:alati unustatakse neisse mitmedsajad kilod väärtuslikku kaupa.Turvameeste patrullautod jälitavat ka laudast lahkuvaid lüpsinaisi,kel ohtralt ja vastavalt kandejõule piimakest ligi haaratud.Töö koju kaasa,nagu see ikka kombeks olnud.
Üldse tundus seda reportaazi uurides,et on Venemaa ikka imede põld küll. Ja Ukraina piigad palju alla ei jää.Nemad küll oma ilu lauta ega põllu nurtsutama ei kipu,vaid asusid protesteerima vene kombe vastu. Mis kõiki terroriseerib. Otsustage ise:
Kui igamees kinnitab autole sinise vilkuri ja sõidab kasvõi kõigist üle ja läbi. Miitingulised,fertiilses eas neiuksed,tuvastasid:ilu ei passi padaje,võtame õige tissid paljaks,divcinad! Mõeldud-tehtud. Rintsikud prügikasti ja üks tissike tumesiniseks,et oleks justkui vilkuri kujund.Et kui mõni Ukraina viisil serveerit transparendist aru ei saa.Enesepaljastamisel oli jumet-kohe ületas rahvusvahelise uudiskünnise.Ja meelaste näolappidega krassavitsad sattusid maailma printmeedia esikülgedele. Küllap ka pildikasti,aga seda ei juhtunud nägema.
Elage teiegi:silmad pärani lahti,mitte kinni.
Sest elu oma ilmingutes on tõega imeline.
Tõdeb teie metskapten,
Jaaniõhtul roolis vastikult kaine rühmajuht
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment