Saturday, February 22, 2014

Raport-Kuritegevus väheneb, pettuste arv suureneb...

     Kui mõni küsib, miks nii, oskan vastata-meie väike riik on suuresti igasugu petmiste peale üles ehitatud.Peavoolupartei petab rahvast, parteilased petavad oma juhtoinaid jne.etc. Nii polegi imestada miks pettustelained kogu maal üle pea kokku löövad.Pangad ei raatsi normaalselt laenu anda.Nüüd on paljud ettevõtlikud  sullerid sünnitanud hoiu-laenuühistuid kuhu kogutakse inimeste vaba raha mis mujal,  kus see normaalne, peaks ja võiks olema austusväärses pangas, kes seda raha pööritaks nagu mujalgi maailmas ning saadud tulust jagataks hoiustajaile mingi arvestatava protsendiga teatud osa teenitust.Aga nood ühistud pakuvad paari protsendi asemel koguni 15 ja rahvas tassib oma papirulli sinna. Nood nutikad on aga sünnitanud kümneid julmi  kiirlaenukontoreid kus sedasama raha jagavad hädalistele vahel lausa 500- protsendilise tagasimaksega. No comments. Kogu lüpsitegevus käib bojaaride ja uusrikastest juhtide valvsa ning heatahtliku pilgu all-siis ei hakka kümned tuhanded väikesepalgalised Ukrainat tegema vaid visklevad laenuorjuses, silmus kaelas nii et hingatagi ei saa...
Juhin tähelepanu,et ma mitte ei kipu ebakonstruktiivselt kiruma ega vanduma vaid osundan vahel veel ettetulevaile üksikuile puudustele nagu kompartei valitsusajal oli kombeks väita.Siia ritta passib näiteina tuua ka paljude lahkuva valitsuse suurelt äpardunud ministrihärrade apsakad.Euroopa parim rahandusminister kolistab taaskord änksi ämbrit jalaotsas kui korraldab põllumajanduse toetusrahade rekvireerimist, mida on hukka mõistnud juba nii põlluminister kui toiduaineliidu juht Potisepp. Nermad on adunud rumala otsuse hukutavat mõju, aga Jürgeni-onul on selleni veel üsna pikk tee käia. Publik nõuab nii majandus-kui haridusministri lintshimist, kinnipanekutki.Ka Stenbocki poiste uus  malekäik Dora2-Berta4  on pannud  demokraatia mõistega tutvunud inimesi kurjalt vanduma.Et kas enam ei peagi valima peaministrit ega euroliidu volinikke.Sest tähtsad asjapulgad võivad ju isekeskis,partei tagatoaski  kokkuleppele saada, kumb kuhu  ja keda juhtima läheb.
Konstruktiivselt kriitikalt siirduks tagasivaatena Printsu teele kus eile teiste vanavanemate juures tähistasime kitsamas pereringis neiu Anna kaheaastaseks saamist.Kingitustest oli rõõmu kuipalju-väikelapse muusikategemise masinaist ja tärisevast ning tuletoru otsast vilkuvas automaadist kuni nukukeseni, mis üsna täiuslikult kopeeris imiku olemust. Nagu mede neiule kombeks asus ta pärast sõjamängu kohe oma nukukest lahti riietama,sest mis kord see on et väikelapsel soojas toas nii palju kootud riideesemeid seljas, peas ning jalas on. Maha kõik, ja imekähku, näis olevat  tema lipukiri.
Nagu laste sünnipäevadelt ikka, oli koos Mimmiliisaga kümneks kodus
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment