Thursday, February 20, 2014

Aga hommikud on siin imehead,rahulised

Nii tuleb tõdeda küll,sest kui olen terve öö unenäos seigelnud sõiduautoroolis mööda Tallinna nagu armee-eelikuna ja mõned head aastad hiljemgi, on ikka tore ärgata .Kui avan silmad kohviaparaat Krups-kaja lärmamise peale ning ihus väga puhanu tunne ja mitte kusagilt ei valuta.Lasen koivad üle voodiääre rippu ning teen kööginuustik Sissyle kurgualt kümme minutit kraapsu-kraapsu.Sügan oma  lemmikloomakest, noh. Sest me liikumisandurina töötav loomakene  on passinud voodi ees mustal lambanahal oma viis kuni kümme minutit ning oodanud karja juhi ärkamist.Siis sikutan säärevarjud / püksid jalga ning lasen looma uksest välja et valju  klähvimisega saaks terve küla ärevile ajada.Koos teeme matka postkasti manu et hommikune kohvikõrvane välja võtta ning Mimmiliisale autovärav avada kui pereema tööle minema kipub.
Muide,eilses mäejutluses nimetatud kahekümne kiri ajas ärevile ka võimupartei juhtgrupi. Liidrid vist andsidki politoloog Rein T.-le ülesande halvustada nende pihta käivat teravat kriitikat. Sestap tuli suht hea mainega mehel õhtustes teleuudistes pillata mürgine repliik-pöördumine küll, aga kuhu jäid konstruktiivsed ettepanekud...Kahekordse lõpetamata algharidusega inimesed ehk tõesti ei suutnud välja lugeda et kriitikanoolte tagant paistavadki välja heade ettepanekute pikad kõrvad...Lugege veel üks kord, aeglaselt ja häälega, seltsimehed. Siis ehk saate arugi mida on tahetud teile öelda.
Mina loen kaks korda uudist - iga eesti inimene peaks tarvitama aastas kaheksa liitrit kanget alkoholi. No tere talv,sõbrad. Mina ei joo aastast 2002 enam liitritki 365 päeva jooksul.Kes siis selle minust  ülejäänu kurgust alla libistab või Soome laevale tassib.
Selgitan sõnumi tausta-praegu kasutab iga eestlane väidetavalt 14 liitrit teravat aastas.Seda numbrit  ongi plaan madalamaks kohendada.Ülbikjürgen ilmselt nuputab kohe uue maksu, sest riigieelarves jääb kindlasti puudu 8...14 miljonit nagu tal kombeks väita.Rahateemal veel. Just selgus et maaelu arengukavast kipub pärast euroliidu korrrektiive üle jääma 114 mln eurot ning põlluminister Seeder tahaks seda raha kasutada maaelu edendamiseks. Euroopa parim rahandusminister vist mõtleb jälle vaeste kreekamaalaste peale kui kinnitab,et ühe ministri haldusalasse küll nii hirmsuurt summat jätta ta ei luba.
Oma lubaduse tolle mainitud avaliku pöördumise pihta on öelnud välja arrogantse ülbiku diagnoosi saanud Esimene Andrus,kes kinnitas,et tema küll seda lugema ei hakka...Midagi tobedamat ongi rasker suust välja ajada kui paljukirutud valitsuse peaminister oled. Sellega kinnitabki toda avalikku arvamust. Et ainult meie siin Toompeal teame mida,keda ja kuhu juhtida, teie pidage mokk maas.Kas pole nii et just see mida istuvale valitsusele pahaks on pandud, leiabki iga päev uut tõestust
küsib nõudlikult
teie paadikapten Neemo E Poldre
Järelsõna asemel sõnumike tänase kaheaastase sünnipäevapeo peasüüdlaselt - Kui Luksemburgi printsess Anna on pistnud põske hommikupudru,millele ema Berit on pere tava kohaselt moosiga lisanud kassikese näopildi, kiidab pere pesamunake -Annal on kiisu kõhus, emal on tita kõhus...

No comments:

Post a Comment