Wednesday, February 12, 2014

Pere ühine õhtune lõhesöömine päädis Eesti hümniga

       Jah, just nii see oli-kuna koolis oli pojukestel päevakorral vabariigi hümni laulmine,seati pärast hüva roa manustamist meil koduski hääled tuuri. Kõik laulsid üksmeeles, vaid pisike printsess Anna ei teadnud veel sõnu kuigi üritas kaasa teha.
Suure Oktoobrimölluga üritas kaasa minna ka sm Uljanov-Lenin, kes korraga märkas et midagi on teoksil.Menshevikud-esseerid olid võimu juurest pagenud, see vedeles kasutult maas. Kerenski oli paras jobu kellest polnud ei riigimeest ega kedagist.Enamlased kohe hakkamist täis,sest inglaste prantslaste rahad /läbi Saksamaa/ olid punaste kätte veerenud. neil õnnestus tegutsema hakata kuid mitte ülearu innukalt.Mingi kambakesega rünnati Talvepaleed,mida turvasid naiskadetid ning tsaarile ustavad solbakud.Nood olid pääsenud tsaari alkovarude ligi ning jõid end silmini täis, ka punased polnud adekvaatsed.Kui kärgatas üks lask Aurora pardakahurist ning üksik mürsk lendas Talvepalee aeda,pagesid punased ...hirmunult sealt.Kokku said tol ööl surma kuus inimest linnas,kus elas kolm miljonit inimest. Nii et kui linnarahvas hommikul ärkas ning  igapäevatoimetuste juurde asus, polnud kellelgi aimu suurest revoluutsijast.
Kõik see jutustus on pärit kolme vene ajaloolase ning kolme kirjaniku suust,kes muljetasid jutuubikus tõde suurest leninlikust riigipöördest, mille tagajärjel olevat sündinud maailma esimene töörahva riik. Miks läänemaailma kapitalist oma raha likku pani tsaaririigi hukutamise nimel-ikka seks,et Nikolai II REFORMIDE TAGAJÄRJEL HAKKAS TEKKIMA INDUSTRIAALNE VENE RIIK.
Ja selle maailma vägevad haistsid hädaohtu.
Hädaoht varitseb ka Eesti riiki, sest vabariigi aastapäeva künnisel avaldati kurikaval tõde. Kuna eurovolinik Vuntsi-Siim on tagasi, vangerdatakse mees parteijuhi kohale ning peaministriks.Meedia on viimastel päevadel kinnitanud Esimese Andruse täielikku põrumist ning riigi viimist huku äärele. Minu sõnaus on veel leebe selle kõrval,mida on väitnud kolleeg Anvar kui ta lahkus 13 aastat tehtud raadiosaatest mis pajatas olukorrast riigis.
Mind hämmastas haridusministri seisukohavõtt.Too Adenaueri profiiliga ekssõjamees väitis et kui tudeng ei tule õppetoetusega toime,hinge ei suuda sees hoida,tuleks pöörduda kohaliku omavalitsuse poole,kellel on tohutu hea sotsabisüsteem ja võimalused inimest aidata.Loll jutt suhu tagasi, omast elevandiluust tornist ei tasuks pealtnäha haritud ja kooliskäinud inimesel nii segast peksta.Loll tudeng on selline ajupestud noor,kes oma õrna häälekese nii eluvõõrale poliitikule veel kunagi kingib. Sest kolme aasta eest kui olin päevase osakonna bakalaureus Tallinna ülikoolis said need asjad põhjalikult selgeks-kui pereliikme kohta tuli kolmsada eurot näkku,olid nö rikaste hulka arvatud ning miski vägi ei sundinud mitte kedagi sulle abikätt ulatama. Kuna tütar õppis siis omal kulul Beijngi ülikoolis, taheti hoopis tema palgatõendit et mind mingistki õppetoetusest ilma jätta..Ametnik uuris mind kui kurjategijat, kes koolitab last välismaal ning ise nõuab riigilt veel rahagi....
Lõpetaks Kajakesega, kel suu ilusate silmade all pidevalt kinni kui Jürgenit tsiteerida.Nüüd tegi noor daam suukese lahti,öeldes et on näljane.Nii poliitvõimu kui suurte rahade järele,sest kipub isa koha täitjaks, eurovolinikuks.Sinna pressivat end ka mede riigitüüri juures äperdunud Andrus, kes tahab püstitada vist juba neljandat pensionisammast.Esimene oli R-hooldus,teine VEB-fond,kolmas tekkis peaministri posti sotsmaksudest,neljas sünnib seega eurovoliniku palganumbrist,mis pole mitte väike.
Rikkal rikkus, rahaahnus-vaesel n... ja uni magus - ammust tuttavat, sõnameistrit Valdur Tellist tsiteerib teie paadikapten
Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment