Wednesday, December 11, 2013

Mihhail Zadornov on uus Zvanetski,mõtlesin

kui avastasin jutuubist vene elu teemadel huumorikilde pritsiva mehe Zadornovi .Meenusid tema eelkäijad,ka Arkadi Raikin, kes söandas pilada vaid majavalitsust ning alati purjusena mutrivõtit viibutavat vene torulukkseppa. Ning publik rõkkas naerda nagu täna Zadornovi jutu peale kui too viskab villast oma riigi presidendi pihta.
Meil siin naljatujust asjalood kaugel-nagu kuuevarbalistel saldejumsidel, keda juba uuest aastast õnnestatakse eurorahaga mis laksab valusalt iga töövõtjast kiluvarga pihta.Sest hinnakergitused seal saavad olema valusad. Aga miks peakski lõunanaabreil minema paremini kui meil - millega nad selle ära teeninud, et neile päike soojemini paistaks ning rohi rohelisem oleks.
Huvitav, kas  nendegi valitsus kipuks vastandama töövõtjaid ettevõtjatega.Meil seda valitsuse otsusel juba tehakse.Reformerid pingutavad et lõhe ühiskonnas suureks ajada. KEHTIV SEADUS SOOSIB ETTEVÕTJAID ERAISIKUTE ARVELT, kõlab Jürgeni ministeeriumi pressiteade,mis sedastab,et ettevõtjad saavad teha ka erasõite oma firmaautodega,kasutades kulude mahaarvamise tehnikat.Aga eraisikud plekivad kinni kõik riigi lollused - ka väidetavalt teedele kulutatav kütuseaktsiis libiseb otse  riigieelarvesse ning mis hundi suus...Teame ju kõik, et lõviosa sellest väljalüpsist läheb vasakule, selle  info eest hoolitsevad nö pahad ajakirjanikud,keda reformistid silmaotsaski ei salli-no ei lasta vabalt mahhineerida ja valetada, korrat.
Kui jõuan kevadel niikaugele et teen läbi piiblikooli,peaksin kirjutama suisa kolm jutlust.Esimene käsitleks eestlasele nii omast pealekaebamismentaliteeti.Metsa-poiss, mu oma saarlane, kurtis et metsaloomad teevad talus liiga kuid tulerauaga neid korrale kutsuda ei saa, sest naaber läheb kohe kaebama kui metsanotsu oma õunaaias märatsemisel siruli tõmbad või hallivatimehe kasuka augustad lambakarja hävitamise eest.Ka enesehävituslik roolijoomarlus on väikerahvale kurjast ning sedagi tuleb käsitleda kantslist.Ka kolmanda mäejutluse teema terendab kupli all. Eesti inimene/valija ei tohiks olla selline lammas, kes aitab tagasi parnassile need aferistid kes teevad vaid näo et on poliitikud.Tegelt on hoopis rahamaiad petturid,kes suure palga ning muu hõlptulu nimel jätnud oma sporditegemise või pillimehe-näitlejatöö ning läinud riigilt kogujate üksmeelsesse toredasse klubisse, kus pole vaja kuigi tihti teha nägu et käiakse tööl.Sest seal ju ei käida,vaid nositakse keskööpizzasid väidetavail valijakohtumistel. Millest meie,valijad,et tea halligi.
Oma ausat nime ei saanudki tänu parlamenti mittepääsemisele rikkuda
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment