Sunday, December 8, 2013

Huvitava ilmingu tunnistajaiks oleme

         Kõik mis juhtub Ukrainas või Gruusias, leiab kohest avalikku vastukaja meie meedias ja poliitikute sõnavõttudes.Kuid nüüd toimus laupäeval, Soome iseseisvuspäeval Tamperes suurem  massimeeleavaldus koos laialdaste rahvarahutustega peaasjalikult noorte etniliste soomlaste eestvedamisel. Purustati Stockmanni kaubamaja aknaid ning harjutati näppu teistegi kaubandusettevõtete klaaside lõhkumisega. Rüüstati poode, lammutati linna ning  katsuti jõudu politseiga, kusjuures nood   tarvitasid mässajate rahustamiseks pisargaasi ja kumminuiasid ning ajasid rahvast laiali ratsapolitsei jõul. Mis mind üllatas, oli pikem ülevaade noorte nõudmistest ning märatsemise ajendeist Aamulehtis.
Seda lugenul saab selgeks, miks meie bojaarid on nüüd vait kui kuldid rukkis. Pahameele ajendiks olnu kui maha kirjutet meie igapäevaelust.Suur vahe eri klassi kuuluvate inimeste elatustasemes, rikkurite põhjendamatu rikastumine - ka maavarade röövelliku kasutamise arvel. Ühiskonna eri gruppide vastandamine,riigi saja aasta saavutuste murendamine,ülikoolide tasuliseks muutmine,ka sümboolsete kvartaalsete õpitoetuste maksmine, inimeste  töö vilja tulemuste röövimine,võrdsete võimaluste taotlemine etc.jms jne.
Löödi risti kapitalism kui ahnuse ja ülbuse ideoloogia.End kontvõõrasteks nimetanud protestijad pajatasid oma nö memorandumis ka unelmaist vabadusest ning klassideta ühiskonnast,kus oldaks võrdsed ning saadaks otsustada nii keskkonna kui endaga seotud asju.Murepõhjusteks oli ka streigiõiguste piiramine ning see et soome rahvale üldiselt raskel ajal priisatakse sellisel moel.Isegi põhikooliga seotud teemadel oli ülelahenaabreil meiega sarnased mured.Kas nüüd on teil selge miks meie Elu Peremehed püsivad vakka.Kui nad teeks noka lahti,tuleks tunnistada et situatsioon siin on sama plahvatusohtlik.Ju nad mõtlevad et järgmisel sarnasel massiüritusel tuleks pakkuda Soomele abi ning saata sinna ajutiseks kasutamiseks see laos seisev ning oma aega ootav veekahur,mis maksis üle miljoni krooni ning mille tellisime Prantsusmaalt kui siin oli põhjust rahvast karta/ korrale kutsuda. Ju siis on loota ka soome ratsapolitsei abi Tallinna tänavail kui siingi mölluks kisub, mis polegi nii ilmvõimatu.
Vat nii tuumab teie
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment