Tuesday, December 17, 2013

Ah, üks hammas ees või taga, arutles dr.Soilts

endamisi kui Tõnismäel patsiendi suhu vaadates nägi seal vaid ühte, esimest kihva vasakul.Tiba urgitsemist miskisuguse oraga-ja suust läinud too oligi. Nüüd polnud patsiendil enam muud mõttes kui laulusalm-Tal seisab uhkel püsti kuni hammas suus /nüüd enam ei seisa, tükkis kurb mõte pähe/. Aastaidki kukil juba omajagu,miks ka mitte,arvas hambatohtri toolil istuja.Peagi hakkab teine tohter juba uusi proteese ja nende uut kinnitust nuputama, oli järgmine, rahustav mõte.Kolmas mõte oli vist see,et mu tänane tragi tohter on eelmise,dr.Helgi Raudmäe hingesugulane.Too täidlasevõitu Õismäe hambapolikliiniku juhataja suutis kah hamba nii välja tõmmata et ma es saanu mitte arugid. Näiliselt katsetas hambatange,napsas nendega justkui prooviks kihvast kinni ja pobises-peab vist kohe teised võtma...siis naksti hammas suust välja ja näitab mulle justkui imestades-Kassa näe välja tuli...Ja ei mingit hirmu ega valu.
Niipaljukest siis toonastest elamustest.Päevake juhtus ülikiire-hommikul veenivere proov,siis PERH-i arsti vastuvõtt,siis käbedalt koju,sest Rakvere mehed pidid tulema köögimööblit järelarstima,kapiuks pudenes liimist lahti.Lubatud ajal neid mu kodumaja ees polnud, nii tuligi taas arstiteele asuda. Mis jama, tuumasin hommikul. Magad pikad päevad kodus,hambad elik su viimane, ainumas hammas püsti, ja eimingeid kohustusi ega muret-ja siis hopsti kui paisu tagant.
Hea lugu oli mõtteaineks printmeedias.Autor materdas neid, kes iga jalakäijaga juhtunud raskema  liiklusõnnetuse puhul oskavad rõhutada-nojah, tal polnud ju helkurit. Kas see annab autojuhile õiguse mobiilinuppe näppides inimesest hoolimatult üle sõita, küsin. Pole ju nii, et valgustatud linnatänavail helkur sind igaljuhul päästaks. Mõnelegi võib jääda mulje,et inimese auto alla jäämisel pruugib vaid tema jopelt rebida helkur ja oledki puhas poiss...Riik ravib, haiglad täituvad ja uljurid jätkavad kihutamist.Varsti vist enam mitte palju, sest küllap Soome eeskujul kukutakse meilgi maksustama autode kasutamist läbisõidetud kilomeetrite põhiselt. Rahamaias Jürgen on ju aldis noppima üles kõik ideed, mis kavalale  rahalüpsimasinale pöördeid lisavad.Just nüüd nuputati uus kurikaval veeteede maks,mis peagi tasutakse riigile  majakate kasutamise eest. Kuna igal suuremal laeval on navigatsiooniseadmed, pöörduvad reederid ilmselt riigikohtusse ja kinnitavad et nad noid majakaid üleüldse ei tarvita,see on rudiment eelmise põlvkonna meresõitjate elust.Alles said riigikohtus keskkonnaministri uue maavaramaksu üle võidu need rikkurid,asised inimesed,kes kogu rahvale kuuluvaid maavarasid enda ja oma perede hüvanguks kasutavad.Taheti tõsta maavaramaksu 20 prossa, kuigi esialgses plaanis oli vaid viis. Rikkad inimesed solvusid ning kuna neil piisavalt raha kohtukulli ette astumiseks, siis nii tehtigi.
Väikelaevajuht nagu mina ja saarlasest Metsa-poiss pääsesime kerge ehmatusega.Meil juba aastaid  kaptenipaberid käes. Just nuputati välja juhiloa värske hinnatõus selle põhjusega et väikelaevajuhi ettevalmistusele lisatakse 60 tundi teooriat pluss kümme tundi praktilist koolitust raadioseadmete kasutamiseks.
Veel riigile ülikasulik uuendus-kutseline veokijuht peab iga viie aasta järel tegema läbi koolituse ning vahetama juhiloa ja tasuma 25,25 euri riigilõivu.
Kas UTAH, KÕRB VAJAB UUT SANDORLIIVELIKKU INVESTEERINGUT EHK ON KREEKLASED JÄLLE RAHAHÄDAS, küsib sinult, armas lugeja, paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment