Monday, December 2, 2013

Jürgenil ots käes,tema päevad loetud

     Täna lahkus poolpidulikult oma posti otsast Molekul, üks ülbaja Stenbocki rivis vähem. Äripäevas nõuab EVEA pealikuid et Jürgen - poiss, kes oma usalduskrediidi lõpuni nosinud, peaks tagasi astuma. Homne hommik toob meile kindlasti p***laadungi kraesse koos lollide vabandustega et jälle pole temast õigesti aru saadud. Midagi taolist kõlas ka Langi poliitilises avalduses millega  riigikogu ees etles. Reformerite ots on käes, aga selgusetu kes mahapudenenud võimusaua üles nopib. Head tulevik mu riigile ja rahvale ei tõota, sest parteide varumeeste pink üpris lühikene on.
Mina seda enam oma mureks kviteerida ei saa, sest pärast viimast ebaõnnestunud katset praegusesse parlamenti pääseda olen loobunud poliitilistest pürgimustest.On allakirjutanul muidki muresid nagu mu tähelepanelik lugeja juba märganud.Muide,tervisliku seisundi olemasolul teeksin seda,mida hing ihaldab -läheks maasturimatkale nagu üks tänane seiklejate kamp põrutab dziipidel Taisse.Või nagu Tiina Jokineni telesaatetiim kütab Landcruiseritel Keenias ja üldse metsikus Aafrikas.Põnevust leiab seal palju nagu täna juhtumisi ETV kanalil nägin.
Tali tuleb hiilides,kuigi eilne öö möödus tormimöllus, kohati olnud tuule kiirus 53 m/s.Langes puid ja Sikupilli keskuse jõulukuusk.Kärdlas jäi napilt ellu abielupaar, kelle auto purustas suur kuusk. Üle poole tuhande majapidamise jälle vooluta,millal ükskord pekstakse pumba juurest Juku,see ignorant-majandusminister.Kelle hoolealune elektrisandor uputab rahvalt röövitud raha ulmeprojekti Utah kõrbes,selle asemel et uuendada sovetiaegseid amortiseerunud ülekandevõrke.Kuidas mees ise aru ei saa,et püsiv voolulahendus laseb lüpsta klientuuri,aga kui voolumõõdik vaikib, ei liigu ka lüpsiraha. Homseks ootab mind kutse Ajakirjanike liidu seenioride klubi koosolemisele, kus esineb vitaalne karikaturist Eduard Tüür. Keda tunnen juba Õhtulehe kujundamise päevilt kui ta oma pilapildikesi sekretariaati tõi.Tunamullu korraldasin ühe näituse tema piltidest pealinna invakojas,mis oli üpris menukas. 85-aastane vanahärra käis ise ka kohal ja rääkis oma teoste sünniloost.Kui ilm on vihmane polegid hullugid-tatsan klubiiistungile kohale. On aga jäine libedus nagu täna, siis püsib kaitsva nelja seina varjus teie ustav paadikapten
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment