Saturday, July 20, 2013

Nähkem Eesti elu ilusaid külgi

Selline on olnud minu üleskutse.Pean ise julgustama teid, kirjutajainimesed, kes pole veel asjale pihta saanud.
Teengi teie julgustuseks algust.Eile tellisin meilitsi digiretsepti teiselt tohtrilt PERH-ist, kuna minu ihutohter on puhkusel.Ei möödunud vist tundigi kui tuli arstilt vastuskirjake-mu digiretsept lendas apteegi poole. No kus riigis veel käivad asjad nii nobedasti.
Teine lahe tähelepanek.Käimasoleval Rally Estonial stardivad Tehvandil ka Historic-klassi kiireimad sõiduriistad, mis tegid ilma mu noorusaal.Teiste seas startisid ka GAZ-24 ja meie mail seninägematu rallikas-Fiat Panda. Nii üks kui teine ei saa muidugi Lancia, Fordi ega Porsche vastu,aga huvitav vaadata ikka. Kummastav,et pole väljas ühtki kuulsat Lada VFTS mudelit, mis omalajal oli Stasys Brundza leivanumber ning tegi leeduka ja ta auto  kuulsaks üle kogu sotsialismileeri.Tuli vaid imestada et vene autost, mis Fiatina küll itaallaste algupärand,võeti välja 180 Hj.
Mõnda veel,mida tähelepanelik inimene peaks plusspoolele kandma.Meie üle-eestilised suveteatrite etendused, mis on mandril kandunud juba saartelegi.Naissaarel need kuulsaimad muusikalavastused/ kontserdid Nargen festivalide nime all kõlavad,kuid aina sagedamini näeb head teatrit ka Hiiumaal, vist isegi rohkem kui suure venna pool naabersaarel. Saarlastel on vastu panna vaid aplombikad Kuressaare ooperipäevad,kuid hiidlaste tihedam etendusevõrk kaalub minu silmis üles kõik kuulsuste paraadid neil ooperipäevil. Tunnistan kohe,et pole elus kordagi sinna sattunud,mida kipun kibedasti kahetsema. Tahaks loota et minu pakutud nappide näidete manu pakute ise juurde, miks Eesti elu on ilus ning kiitvaid sõnu väärt.
Sinna juurde serveerivad tänased teatritegijad- täiesti õigustatult- oma kriitika meie elus vahel veel ettetulevate ebakohtade pihta-räägitakse julgelt sellest kuidas uusaadlikud on oma mätta otsa roninult harjunud rahvale kõrges kaares...Värskeim näide pärineb Rakverest, kus Üllar Saaremäe juhtimisel uudset Hamletit otse Vallimäel etendatakse.Täna hommikukohvi juurde vestlesin sellel teemal oma Mimmiliisaga,kes kähku kinnitas-teda valitsuse kritiseerimine üldse ei huvita.Ju oled minu eest salaja peavooluparteisse astunud,arvasin seepeale.Salgas esimese hooga maha,nii et mine võta kinni kuis lugu tegelikult.
Kes ikka sigadustega hiilgab, tollele tahaks vastu lonti anda,kasvõi näitelaval
teiegi paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment