Friday, August 31, 2012

                                                                    Kas tõesti
ei jää Eesti kaitsevägi oma jupijumalate ja allohvitseride sadismilt ning ajateenijate mõnitamiselt üldse alla kurikuulsa punaarmee inimvihkajalikele tavadele, küsisin endalt pärast meedia eilset pommuudist. Nagu oleksid Vahipataljoni ülemused sundinud kaht oma alluvat,slaavlasest kaksikvenda öisel ajal endale Männiku polügoonil hauda kaevama, kusjuures otseste ähvarduste juurde käinud ka automaadivalang taevasse... Tänane EPL valgustab lugu veits teistmoodi.Olevat olnud kahe vene poisi individuaalne väljaõpe, kuna terviseseisundi tõttu jäänud poisid maha üldisest väljaõppest ning mitte mogila/haud, vaid jama/auk vajanud labidatööd, kusjuures rühmaülem tõmmanud pelgalt püstolil kuuli rauda. Kuidas saab püstolist tulistada valanguga, arumaeisaa. Küll aga tundub,et hooman tausta.Väidetavad miljonäripojad olid ilmselt parajad ülbikud ja riiukuked,keda kasarmutingimustes võimatu ohjeldada. Nii viidigi nad nö tungivail kasvatuslikel eesmärkidel metsa,et maffiatavasid austavail noortel tekiks arusaam,et karistamatuid pole olemas.Ja Eesti armees kehtib kord, millest isegi jõhkardeil üle astuda pole lubatud.
       Siin on avar tööpõld uurivale ajakirjandusele,et käidaks Tondil Vahipataljonis ja päritaks poistega koos teenivailt sõjameestelt, kas määrustikuvälised suhted olid tavaks ehk mitte. Siin peitubki minuarust kogu loo võti, mis teema avab ja lõplikult sulgeb. Kahtlen,kas keegi selle peale tuleb, sest armeeteema käsitlemine vajab seekord laitmatut kakskeelsust pluss asjatundlikku,taustateadlikku käsitlust.
Kahju,et mina seda teha ei saa.Kuigi olen vene sõjardite hundikarjas ligi kolme aasta jooksul õpetatud hundina ulguma ja tean ka seda,kuidas teenis Vahipataljonis mu poeg Jens.Kus president Meri päevil oli eeskujulik kord.Milles võisime ise veenduda kui sõjameeste vanemaile külastuspäevi korraldati.
Kuna oleme koos noorperega mures koduröövlite võimalike kordusvisiitide pärast, seepärast ootame külla uue nädala hakul klubikaaslast Vahurit,kel majavalveseadmete firma juba rohkem kui kümme aastat.Tema konsultatsiooni järel selgitame perenõupidamisel, kas piisab ta valikust või tuleb tellida teenus hoopiski ühelt koduvalvefirmalt.
Kuidas toimiksid sina,küsib retsivaenulikul kursil püsiv
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment