Wednesday, August 22, 2012

Empaatiavõimet
me pojukestel laenama minna ei tule, teadsin ammu.Eile õhtul astus Patrik tuppa mulle tere ütlema.Märgates mind voodil lebamas ja raamatut lugemas-käin seal ikka selga puhkamas kui arvutitunnid vahel pikale lähevad -vaatas mulle uurivalt otse silma sisse ja küsis mureliku häälega*Kas oled ikka päris haige* Mitte niiväga, aga tõbine ikka, vastasin.
Eile TV3 vaadanud on ärevil kui sipelgad pesas kui sinna pista murdunud oks. Kired möllavad eilse saate Omakohus ümber,kus opositsioonierakonna skandaalne juht ja meie ekstreemne linnapea Savisaar osutus peategelaseks.Pressifotograaf tabas momendi kui kesklinna ööklubi Venus ees istus meeri Mersusse nägus tumedapäine daam.Piltnik pärisnimega Vares sõitis oma autoga seepeale Viru Pritsumaja ette.Kuhu kohe laekus ka must Mersu, isake parkis keelumärgi alla ja tuli öist usinat töömesilast hurjutama,lisades ilmse ähvardusena-Arvad et see sinu jaoks niisama lõpeb. Siis küsis nime ja tahtis pildikasti käest võtta, pärast surus kämbla objektiivile ja pöördus lahkumiseks, käskides röövlinnukesel paigale jääda. Viiski tibi ära ja tuli taas poissi nuhtlema, teadmata, et moodne fotokas salvestab ka filmi. Mida Omakohtu avasaates ilkudes pilasid saatejuhid Kivisaar ja Timmer.Tagatipuks toodi mängu väsimatu arvamusliider Saagimi Anu,kes kohe pillaski temalt oodatud labasusi,nimetades poliitikuid müüdavaiks prostideks etc jne.
Siit edasi tuleks vaid piikz-piikz, sest  Bravuuritari edasine tekst ei kannataks trükimusta. Miks ma seigale sellist tähelepanu pööran-ikka seks, et tahaks näha kuidas sarisaade edasi kulgema hakkab.Miskipärast kaldun arvama,et vastaspartei kaevikuis varjuvad poliittehnoloogid oskavad saatel silma peal hoida,sest peavoolupartei pätitegudest saaks telesaateid mitme aasta jagu.Ja kõike rahva omakohtu kätte tuua küll ei juletaks.See veel puuduks,et igamees saab saatesse helistada ja öelda mida ta seltsimeeste suursigadustest arvab.
Kuna käes on vähipüügikuu ja inimestel sõraline peas ja meeles,katsun meenutada oma esimest ja ainsat vähipüüki Saaremaal.Kuhu sõitsime minu ametiVolgaga pärast mu armeeteenistust neljakesi.Kaasas sõber Vambola Kuusk oma kenakese õe Liiaga ning me ühine semu Metsa Kalju.Vamps oli meretaguselt maalt pärit ja teadis, millises vees ja kus krabilised elavad. Kalju oli ametilt liiklusinspektor,teda hea rooli panna kui tilgake õlut libistatud. Sest mulle oli roolihoidja amet armas, seda ei tohtinud teps mitte pudelisse pista. Liia kohaloleku vajadus selgus siis, kui Vamps teatas *Kuna meil vähipüügiluba pole,peavad Enno ja Liia mängima jõekalda pääl armunuid, et teha suitsukatet. Kuni me Kaltsiga jões sumame. Poisid jõkke, Liia kohe mulle käed ümber kaela ja musitama...Vähjajorsse tuli oma pool ämbritäit, kohe sõitsime Kingisseppa Vampsi sugulaste poole pidutsema.Vaat sihändne stoori siis
seekord teie paadikaptenilt Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment