Tuesday, August 21, 2012

                                                          Kui oleksin masenduses
oleksin kaotaja ,loen mõttetera aastal 1967 Kanadas väljaantud eestikeelsest raamatust Võlurid.Ja mõtlen mitte raamatu sisule,vain sentensile.Tõepoolest,mida masenduda. Ära poe Pärnamäe grilli enne oma aega, olevat ma öelnud oma noorepõlvesemu Jaagule aastaid tagasi pärast insuldilaksu.Mida just eile meenutas kui teatas oma Kassarile elama asumisest.Kus pesitseb nüüd ja tulevikus taaskäivitamaks oma turismitalu.Kui oleks mul rohkem jaksu,viiks talle kingituseks oma suurekaliibrilise teleri Samsung, mis pole enam siin majas vajalik, sest õhuke ja moodne pesitseb juba selle asemel riiuliorvas.Endine oli hea küll, kuid tuli astuda ajaga sammu. Justnagu jäid üle rohkem kui sadakond videokassetti, mida mu süda ei luba visata prügikasti, kuna on valitud ja head filmid.Mis sest, et hiljutine  videomakiajastu buumiaeg möödanik on.
       Taaskord elame remondiootel.Nüüd vajab uuendamist suur elutuba ja paar olmeruumi,sh seegi kus kuningas jala käib. Peamistes asjades oleme ühel meelel,kuid meistri käega valitud põletet dekoratiivkividest puhasvuuksein kamina taga on küsimärgi all-mina tahaks, et midagi klassivend  Kuning Antsu aastatetagusest hoolsast müüritööst jääks mingil moel nähtavale või kaetaks näpukrohviga vms.Abikaas jälle soovib ülevärvimist, justkui oleks see parem. Aga kui tema ilumeel nii nõuab, mis siin vaielda.Eks kunagi hiljem mõistab,et ma polnud eksiteel ja tahtsin parimat. Laseb siis ümber teha kui soovib.
Minusuguse,kel best before möödas, ümbertegemine nõuaks ebainimlikke jõupingutusi. Sellega tuleks toime vaid marsielanikud,kellele peagi sõidavad üheotsapiletiga külla 40 vabatahtlikku teadurit,kelle lennuaparaat suudab kaasa haarata vaid sinnasõiduks  hädavajaliku kütusekoguse.Siinkohal mõtlen ma kindlasti neid marsielanikke,  kes seal kohalikud ja meist hulga arenenumad. Vaid nende medteadmised suudaks mind taaskäivitada.Sest pole ju võimalik, et maailmaruumis on üksainumas planeet Maa. Mida peame jagama selliste ullikestega kes meile saatusest määratud.Ja tänapäevaste, lausa olematute teadmiste tasemega.
Mõelge ise ka midagi asjalikku,soovitab
teie paadikapten Neemo E Poldre
Veidi oma segase jutu lõpetuseks.Marsi põliselanikud peaks oma kütusega tolle laevukese paagid täitma kui mulle appi tõtata sooviksid...

No comments:

Post a Comment