Tuesday, May 24, 2011

EestiPoiss

Väsimatu ideedegeneraator
ma ikka olen.Täna turgatas pähe,et Eesti Ajakirjanike Liidu taaskordseks orbiidile tõstmiseks vajame midagi ühiskonda raputavat a la fosforiidisõda murdmatu liidu päevil.Kus Noorte Hääle ajakirjaniku Juhan Aare eestvõttel mindi lahingusse Kirde-Eesti alade üleskaevamise vastu.
Midagi avalikkust raputavat läheb vaja tänagi.Kui ründava lausvaesuse tingimustes on kusagil, kellegi peakestes sündinud kurikaval plaan:vaja kehtestada teedemaks.Seda meie tingimustes kus kütuse liitrihinnas sisalduv üle kuue kroonine aktsiisimaks saanud elutarbeliste kaupade hinna liigutajaks.Kuhupoole,võite kolm korda arvata.Kui uue,suure liidu transpordivolinik Siim "Vunts" Kallas vestab meie Tehnikaülikooli loengul rahvale,et uus maks hädavajalik on,siis miks ei leidu tulevaste inseneride seas ühte ärksat noorsandi,kes repliigi korras öelnuks paar sõna röövkapitalismi varajase sünnitise pihta:"Aga me juba maksame!.Mina maksan ja sina maksad ja tema maksab - miks seda raha ei kasutata?"
Vat sellise sõnumiga peakski EAL rahva ette astuma.Täna ma ei tea,kes tuleb siis mu kõrvale,sobib rindekaaslaseks. Sest üks pole võitlusväljal sõdur. Vaja on korraldada briifing Majandusministeeriumis või vähemasti Maanteeametis.Kus asjaomased lauaülemad annaks meediaesindajaile-reportereile aru,miks on jäänud tervelt miljard teederaha kasutamata? Ja kas tänases majandussuutlikkuses oleks ülepea arukas järgmist väljalüpsi planeerida,kui seninegi summa alles investeerimata.Ja mis vaevab meie teedemajandust?Miks Pärnu ümbersõidu rajamine lätlaste poolt takerdus?Miks vajavad vastvalminud teed kohe remonti,nagu Risti-Haapsalu lõik.Kus teekate kohe voolama kippus kui oli valminud ja päike välja tuli? Kas on õige lasta juba teede projekteerimisel kirjutada kalkulatsioonidesse vale bituumen, mis tegelikult naftatootmise jääk? See ju ei seo teekattekomponente omavahel.
Ja last but not least.Kas hr-d Riimaa ja Luukas olid viimased tõelised teedemehed?
Seda võitlust vajab Eesti rahvas tõestamaks oma võõrandamatut õigust saada suurte aktsiisimaksude eest sõidetavad teed nii suvel kui talvel.Kui toon teile kandikul kätte rahanumbrid,mis oleme maksnud,siis küsin: seltsimehed,mis teedemaksust me räägime? Oleksin pigem päri igatsustasuga-igatsusest sõidetavate teede ja tänavate järele.
Miks ma seda kõike kavandan-ikka seepärast,et oma järelejäänud päevi siinilmas maksimaalselt kasutada.Sest tükati peangi enesele aru andma,et olen lõpusirgel.
Mis see kirev komplekt mu viimase aasta-poolteise tegemistest muud tähendabki,kui et tõtlikult katsun võtta viimast-astusin Tallinna Ülikooli,kippusin Eestimaa Roheliste reepäral parlamenti,hakkasin tõlkima ajakirjandusõpikut,plaanin siin raamatut oma insultielamustest ning oma mõtteis juba järgmistki.Väikeste poiste autoraamatut
"A-nagu auto", kus oleksid piltidega varustatud jutukesed,mis imeasjad on autosalong, autoremonditöökoda,autopesula,autoklubi ,autolammutus etc. Seda vajan selleks,et ei peaks Patrikule ja Sebastianile kõiki üksipulgi selgitama,vaid õpetan pojukesed lugema ja ulatan kummalegi oma eksemplari-autori pildi ja pühendusega.Juhatan noored mehed kättpidi automaailma,pühendan saladustesse.Olen ju ise tervelt kolm korda autokooli lõpetanud ja minu väikesed Joel,Jensu ja Berit küsisid vahel lausa naerdes : "Isa,kas esimesel korral ei jäänud külge?" Misteha,kui oli huvi omandada kutselise juhi kolmas liik(veoautojuht),teine liik(operatiivautojuht-kiirabi, tuletõrje) ja lõpuks veel sõiduõpetaja dokument.Nö igaks elujuhtumiks.Koolitused sain tasuta,meil autotranspordiministeeriumis oli seks otstarbeks raha,mis oli vaja ära kasutada...
Lõppsõna asemel.Harju-Risti kiriku renoveerimisel avastati põrandaplaatide alt varandus.Ligi tuhatkond kesk- ja uusaegset hõbe-ja vaskmünti.Suur poleemika tõusis sellest,kelle raha see on.Kirikhärrad väidavad,et Issanda hoole alla antu kuulub Jumalale.Riik läbi Muinsuskaitseameti kinnitab,et see tema raha olla(?)Mina arvasin esialgu,et kui Harju-Madise lähedal,siis võiks ka Mimmi isaisa raha olla.Kes sealsamas lähedal kõrtsmikuametit ja talu pidas ning kirikuski käis.aga Mimmi usub, et tema vanaisale lähedalasunud kirikust juttu pole.Järelikult peaksime oma perega ka Harju-Madise kiriku põranda alla kaema-ega raskel ajal ükski maastleitud pennike mööda külgi maha jookse.
Jääge terveks aga mitte varatuks,
soovib paadikapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment