Thursday, May 12, 2011

EestiPoiss

Varasemat killukest meenutades
täheldan,et olen korra juba arvanud: Taevasel Isal olid minuga mingid plaanid,kui ta mu siia ilma jättis.Päevil,mil ma aastal 2002 aprillis end äraminekuteele asutasin oma koduküla Nõmme haiglas.Ju oli kõrgelt paremini näha,et mu lambis veel veidi õli alles-las poiss hingitseb pealegi oma väreleva leegi najal.Küll ma talle veel mingi üllatuse korraldan! Ja nii need päevad veerevad:naudin seda, et suudan ise kapata mööda ilma,imeda kui käsn endasse kõike,mida pakub elu ja serveerivad huvitavad inimesed. Eile kutsuti raamatu "Minu Amsterdam" esitlusele.Lonkasingi siis Viru Keskusesse,kuhu olid rahvast kohale palunud kaks huvitavat inimest.Keegi ligi kahemeetrine kenake Margo Roose,kes elab vaheldumisi Hollandis ja Eestis ning ta sõber Piet Boerefijn, kes sama elustiili viljeleb ja lisaks asutanud siia firma Toiupank, millega abistab lausvaesuses elavaid inimesi,olid esitluse peategelased. Kusjuures minu salaootus:proovida tuulikutemaal levinud legaalset mönuainet-kanepit, ei täitunudki,sest keegi ei ulatanud tühist näpuotsatäitki...Mistarvis üldse oli vaja rahvast kokku meelitada,ei saanudki pihta.Raamatust räägiti jah,toimetaja kiitis internetiajastu hõlbuelu-nägi autorit elusast peast esmakordsel just eile-selsamal Viru Keskuse RahvaRaamatu kohvikus More toimunud esitlusel.Noh,kogemus mulle seegi,sest kui äkki kunagi saan omagi targad mõtted kammituna kaantevahele(!)Trükifirma PetronePrint esindaja Kairit Lillepärg austas üritust oma kohaloleku ja sõnagagi.
Naisterahvad ja meesterahvad-need on ainukesed rahvad
on öelnud luuletaja.Sellele sententsile mõeldes väitsin hommikul riietumispiinades visklevale Liizale,et ju plaanib minna linna ja tööle heidutama nii naisterahvaid kui meesterahvaid? Esimesed kurvastavad teda nähes,et ise taolised siredad ega pikakoivalised pole,teised ahastavad teda nähes:MIKS MINUL SELLIST POLE!
Kordasingi vist ennast,kui lisasin:Sa,kallis, oled ju Pilatese klubi maskott:teie patsiendid näevad, millise tulemuseni võib viia ohtra raha tassimine kehaliigutamise altarile.
Remark: laiast ilmast meile ikka tarvilist tarkust pudeneb.Eile saabus Floridast teade, et ühe senaatori eestvõttel seadustati nõue:püksid rebadel koolis ei käida!Gary Siplin oli leidnud,et poole pepu peal rippuvad säärevarjud häirivat õppetööd.
Vastne "tõmba-püksid-üles" seadus aitab väärtustada perekonda,haridust ja tulevast ametit.Miks ma sellele nii pikalt pühendun?Selleks,et see loetelu väärib ju pikendamist:a la tõrjub mõtted pedofiilsetelt harrastustelt,aitab talve üle elada, laseb kiiremini joosta etc.jms.
Teine tarkusetera on pärit Albioni maalt,inglismannide riigist.Kus ei lubata enam öelda "lenmmikloom",või "sööb nagu siga","kaval nagu rebane".Kas peagi pole ilus öelda ka "koer",sest on ju "koeratemp" ja "koer poiss"?
Lemmiklooma asemel peate väljenduma "loomkaaslased" e companion animals või human carers, sõna pet on täiesti out Kas ja kuidas reageerib sellele mu Sissy,kui sellest talle räägin,on täna teadmata.
Aga pojale Jensule peaks vahendama ajalehetarkust.Kõnniteede hall graniitklotsike on pärit Hiinast ning selle hind koguni neli korda odavam soome graniidist,kuigi transport maksab ka midagi(?)Järelikult ühed tahavad müüa,aga teised lihtsalt rikastuda.Kas Soomes graniitmürakaid looduses vähe? Isegi rannakaljud neil sest looduslikust ja ülikallist materjalist meisterdatud.
Keeleaavikud ja keeleveskid on taas mõne uudissõna välja pritsinud. Eile leidsin termini "uhivastne" ja Jüri Kuuskemaa nurises,et elanikkonna seas Eestis liiga palju elajaskonda, keda olevat raske tsiviliseerida...
Raske on,aga pingutama peab,asi on seda väärt,tunnistan ausalt.
Väsimatu lugupidamisega ikka teie paadikapten
Neemo E.Poldre
elu-ja sõnakunstnik.

No comments:

Post a Comment