Sunday, May 22, 2011

EestiPoiss

Esimene omaette ööuni
lastepere poolt väljakolitud majas oli päris rahuline ja seda jätkus üheksani hommikul. Kuigi tavakohaselt kell 7 toimis looduse kutse ning tekkis esimene pissipeatus mu unematkal.Kohe meenus ka valge karvase kööginuustiku eileõhtune paanikaministeerium.Kui kukkusin korvtooli põhja ja asusin häiret andma,hakkas mu loomake abitult sebima:ikka lahtisest majauksest sisse ja välja.Midagi ta ilmselt mõistis,kuigi pereliikmed Sissyt ullikeseks peavad.Kel pelgalt riisiterasuurune aju kõrvadevahel.Vaidlen tihti vastu,et lausa kohviuba see on,aga kesse usub.Loomake ise vaikib nagu hiidlase koer,kes jätab kõik meelde,aga ei räägi midagi. Novõta sa kinni!
Veits arusaamatu oli mulle ka lugupeet hea tuttava Hardo Aasmäe ainesevalik, kui kirjutas artiklisarja maailma kõige mõttetumatest riigikestest planeedil. Loetellu mahtusid Kongo,Somaalia,Nigeeria,Burkina Faso,Hispaania(?)jt ning Põhja-Korea.Mis polevat riik,vaid vangla mille pidamise mõtegi olevat arulage, ent see-eest ainulaadne.Aga miks kukkus nimekirjast välja Cuba,see papa Fideli haiges ajus tekkinud kinnipidamiskohake? Legendaarse habemiku käsul, punareziimi eeskujul sünnitatud vangilaager,kus puuduvad needki inimõigused,mis puhmaskulmse laagriülema sm.LiBre planeedikuuendiku valdustes omalajal?
Inimeste peakestes ikka kummalisi mõttesähvatusi tekib.Nii pillas eilne massimeedia, et gayaktivist ning juristpederast R.M. olevat saavutanud kohtuvõidu enam kui pooleteistsaja anonüümse kommimeistri üle,kes internetis laimanud ja ähvardanud pedevennikesi,tagaukse-vennaskonda.Kas rahatrahv või vabandused temale,oli me juristpederasti nõue.O.K.Aga see küll ilus polnud,et dr.Mardna,lugupeet inimene,kes pederasmust haiguseks tituleeris,kah mullu oma sõnu suhu tagasi võtma sunniti.Tohter ju teadis,et Meerikamaal sellis hälvet ravida üritatakse.Ma ei peatuks siinkohal täpsemalt, kuidas.Annan vaid vihje.Peltsebuli aetakse välja Peltsebuliga elik laheda näkiga...
Kuidas juhatada meeleparanduse teele Põlvamaa karjak Jaak,kes mullu rahuldas oma elajalikke vajadusi oma lauda Punikuga ja jäi vahele karjanaistele,teab vaid Taevane isa ja eelmainit juristpederast,kes teemas kodus mis kodus.Todagi Jaaku ka kolkisid internetikommarid kui rannamiis rotti,aga teda ei kaitsnud keegi.
Kas zoofiilid ei kuulu uue liidu kaitsealuste nimistusse? Ja nende kottimine pole keelatud?
Olgu.Jätkem hälvikud nende töömaile.Kõnelgem hoopis inimlikumast-autoharrastusest. Mul südantsoojendav sõnum pakkuda:kui mu Mimmi armastas-ihaldas varemalt vehiiklit Porsche Carrera 911,siis nüüd on toimunud meeleparandus.Märganud,et kõrgelt maasturi-istmelt näeb hoopis paremini kus ja kuidas kaasliiklejad puterdavad.Ja saab nendele teha vigade parandust.Siis nüüd teab Mimmi,et parim auto on Landrover Defender või Mercedes Benz GE elik Gelandewagen.Siis me pere varasem Mersu-dziip kui otse öelda. Miks ei sobi uuem,laugja kerekujuga ML või midagi muud Mersu tänasest valikust,sai selgeks pärast seda,kui mu heal vanal kolleegil Vitali Volkovil tekkis suur jama selle mudeli õhkpadjavedrustusega,mis jättis kolme aasta vanuse auto abitult teele ning hiljem sooritas mõrva mehe rahakotis.
Mida mina-mees üritan igati vältida kui tellin Hansude ja Gretede maalt Pajero-Pinin nimelise Pininfarina toote.Mis juba üles leitud ning vägagi meeldiva läbisõiduga: 55 tuhat km oma sünniaasta 2005 juures.Täna paneks punkti hoopiski lingvistiliste harrastustega Patriku sõnausekatsele.Eile kasutas ta oma tuletist "külmkapik".Kui liidate külmkapp ja holodilnik,saategi sama tulemuse.Tegutsege,ma lihtsalt oletasin.
Kõige austusega
teie paadikapten Neemo E.Poldre
P.S.Eilses Tv-autosaates tabasin hea killukese.Tallinna levinuim liiklusmärk olla "Naised teel". Teate küll-mida soomlased kutsuvad "Rintsikud pois!"Kui juhus avaneb,pistan selle siiagi-autokaugete inimeste üllatuseks ja äratundmisrõõmule ahvatlemiseks.
Liiklussaatest veel.Eilsest saatest "Tänavaristlejad",mida ma algul pidasin Ameerika autode klubi promoks.On ju tänavaristleja nimi ammusest ajast eesti keeles lausa patenteeritud autodele,mida Soome lahe põhjakaldal kutsutakse aukartusevarjundiga hääles: "Jenkkirauta". Aga vat too oligi päris pesueht liiklussaade,milles tänavaristlejateks kutsuti autojuhitee algul olevaid tuntud inimesi,kes pidid tänavail risteldes lahendama viktoriiniküsimusi. Näiteks küsiti,kas uues liiklusseaduses olevate terminite ülekäigurada ja ülekäigutee vahel on mingi vahe. Õige vastus olla,et vahet pole. Nojah,aga kui otsesõnu läheneda,siis minuarust ongi vahe olemas: esimest tähistab vöötrada,teist mitte.Usun,et vahet pole juhile,kes ei tohi jalakulgejat siin ega sealgi alla ajada?

No comments:

Post a Comment