Saturday, May 7, 2011

EestiPoiss

Nonäedsa!Imekena päikeselise päevakese on Taevane Isa meil saatnud emadepäevaks. Päike lõõskab kut elajas taevas,Liiza sai oma tumeda shokolaadi juba kohvilauas mult kingituseks ja läks rõõmsalt Kristiine keskuse lillepoodi teiste emade lastele lilli müüma. Paistab,et sellise vabakutselise harrastusturundaja amet passib Mimmile kenasti.Käib teine vabu päevi andmas nii tipikate lillepoes kui Forumi keskuse eliitrõivaäris, kuhu juba poole kohaga töölegi vormistati.Rõõmus lugu,sest vahepeal polnud tööd ega midagist, leivakannikas hakkas kokku kuivama.
Kel on,sellele antakse,väidab ka Kõigevägevam
Sama saan öelda ka iseenda kohta.Kui autorubriigid märtsilumena sulasid masu käes, kuivasid minugi rahanired kokku.Mingid märgid näitavad,et nüüd,mil päike kõrgemalt käib,hakkab minugi rahasuund õigele kursile nihkuma.Piilusin eile,kus pakutakse mu uut ihalusobjekti Mitsubishi Pajero Pinin 2,0 bensiin,3d variant.Autofoorumeist lugesin välja,et mu silmis esimeseks hitiks peetud märk autotaevas,väike Land Rover Freelander on inglaste ehtne nurisünnitus, autoteede loodusõnnetus kui soovite.
Silberautos Mitsude real istuv vana hea tuttav,Helkama päevil kohatud automüüja Tom pole omas ametis vist eriti pädev,tuvastasin eile.Kui uurisin pisikese Pajero kohta. Tema soovitas tellida Saksamaalt,kuigi oma firmas just platsil selline musta värvi iludus seisab(?)Noh,kas polnud uute autode müüginumbri pärast muretseval mehel huvitav mind jäljele juhatada,sest tema palka see diil ju ei morjenda? Paistab,et käin bussiga ära kohapeal Peterburi mt 50 ja piilun,mis wärk on.
Silmi tuleb ikka lahti hoida.Kasvõi selleks,et üllatuda kena kuulutuse pääle Nõmme lehes:"Elektritööd pädevusega elektrikult.Ärge tapke ennast elektriga,lubage end aidata spetsialistil.tel.5665 1156."Kena keik,aga miks USA elektritoolioperaator siis enda moblanumbrit ei paku(?)
Elu ise toob samuti üllatusi.Kui ema Ksenja tõi tunaeile koju vennakeste köharaviks inhalaatori,mis paiskas kurku aurustuvat ravivedelikku,hüüatas elevil Sebastian üllatunult:"Raisk,suitsu tuleb!"
Minu pojukesed,mõtlesin rõõmsalt.Piiluvad plikasid ja vannuvad,nagu pärismehed kohe!
Remark.Nelikveolise himu ei rauge,kuigi me Grand Vitara päevad liiguvad koomale-kui tagasilla juures miski torsioon ei laulaks,polekskid hullugid.Keeldun uskumast töökoja arvamust,et hääl tekib difris.Pole ju võimalik,et suurte traditsioonidega autotootja müüb parketimaasturit,mis mõne tuhande metsakilomeetri järel töölepingu üles ütleb.Sest lõviosa paarisajatuhandelisest rataste alt läbikäinud teest oldud linnas või asfaldil,mis küll löökaukudega,kuid läbitav.Me isake Don ostis aastaid tagasi pealinnas liiklemiseks Nissan Patroli.Hea Nõmmelt linna kulgeda.Kas see oli märk,et valmistuge tänaseks päevaks,mil kogu vaba raha liigub K-kohukeste propagandamasinasse,nii et uulitsate joonimiseks ja asfaldiaukude püksilappimisteks ei jää enam pooltki vajaminevast?
Massimeedia ongi kenasti suukorvistatud.Eilne uudis,et erimärgistatud,töömasinate diiselkütus on kadumas,tekitas pressirahva seas null emotsiooni.Vaid lause,et kohe kõik hinnad tõusevad,pidi sundima mõtleva lugeja arutlema,kes on asjaosaline? Pange kokku kaks pluss kaks-mitte väga ammu oli liikvel EL nõue,et maksuerisused peavad kaduma.Muuhulgas nõuti ka auto-ja maamaksude kehtestamist.Meile aga lubasid Elu Peremehed,et kodualuse krundi maks kaob sootuks.Miks peaks kiitma kommuniste?Kasvõi seepärast,et lolli järjekindlusega jutlustavad rahvale peagi saabuvast helgest tulevikust, unustamata seejuures endisugustele korraldamast helget olevikku.Meie tarbeks on vaid valed,demagoogia,katteta lubadused.Aga automaks on meil ammu,nende valeliku kütuseaktsiisi näol,mis väidetavalt justkui läheks sõiduolude parandamiseks.Tegelik ja varjamatu tõde on selles,et SIHTOTSTARBEKS KASUTATAKSE VÄHEM KUI 45 PROTSENTI. Kurb,aga raamatute, kõigi kinode, teatrite jt kultuuriürituste pileti käibemakski lendas lakke uue Kremli käsul. Vat nii mulle paistab.Aga valitsus vaikib juhtunust.Tõde on kusagil mujal,nagu väidavad Mölder ja Skalli...
Ja pommuudisena veel,et rahahädas eurotsooni liikmel Portugalil olla üle kolmesaja tonni ulatuses kulda riigireservis,ja nemad anuvad abi Euroliidult nagu Kreekagi. Mulle tundub,et kuna hõimurahva uus ja tegus partei Põlissoomlased võtsid teema üles ja kinnitasid,et soome rahvas ei maksa kinni rikaste võlgu,pääsevad teisedki maksjad. Patune Kreeka on juba skandaalist ehmunud ja vist astubki välja.Kusjuures pekkadel vaid tonnijagu va säravat metalli hoidlates aga nad ei nuta.
Talgujuttu
Kõrvalepõikeks.Eilsel päeval tehti Maarjamaal talguid kokku 969,osales 84 301 inimest. Kena punktiga kviteeris päeva Pehmete ja Karvaste seriaal,kus väideti:olid mujalgi talgud -tapatalgud,kui Pakistanis tapeti Al Qaeda ninamees Osama bin Laden, kurjuse sümbol ja terrori-isa.Humoorika killu pakkus üks Mikihiiremaa telekanal,kus läbi diktori etlemisvääratuse paiskus eetrisse: tapeti Obama (?)
Mina teen küll vahet,aga teie?
Lõpetuseks näitusest "Sloveenia identiteet" Rahvusraamatukogus.Kuhu lonkasin lausa avamisele, sest lootsin näha autentset ajalugu-lubati raha,postmarke,autojuhiluba etc.
Olen ju kogunud meie ARK-ile ülevaate Eesti autojuhiloa ajaloost,sealt mu huvigi.Kui olin kohal koos paarikümnepealise auditooriumiga,selgus tõde.Kogu odavnäitus oli serveerit bänneritel.Starteriks pakuti näha eelmist,euroeelset omaraha:tolarit.Kui olin EBSi professori Arno Kirti tähelepanu juhtinud seigale,et vist USD eeskuju oli nakkav(?)jäi silm pidama lähedalseisval noorsandil.Kes astus pärast ligi ja kõneles arglikus eesti keeles,et mõistis juttu,kuna on kohalik sloveen,tahtis parandada: Mitte USAst vaid Habsburgide dünastiast olevat pärit see tolar.Nii et häbene oma harimatust,Ennokas.Paraku ei häbene kolleeg Ülo ja mõttekaaslased.See kutt kurtis,et kuna söögiampsu ei pakuta,peab ta kappama teisele meediaüritusele,kus oodata ka sakummipoissi veinsi kõrvale.Ja mina veel mõtlesin,et pensokahuvi on see lonks veini ja toidutaldrik? Kui ma olin terve inimene ja püsisin ise püsti,polnud küll mingit tõmmet selliste mõtete suunas.Kas kapitalism on inimesi nii palju muutnud?Tõeline kapitalist suutnuks säästa hulga raha sellegi näituse pealt.Need paar kasti punast ja paar valget veini võiduks hoopis saata näitusele registreerunud inimestele koju koos Wikipedia aadressiga,kust saanuks lugeda külalisrahva keskkonnaministri jutu sisu, mille too edastas konarlikus englishis.Kohal oli ka neiuke Helsinkist, Sloveenia saatkonnast.Kes käis ringi ja jagas oma visiitkaarte.Katsusin temaga teha juttu soome keeles,kuid piiga vabandas:ta alles veits aega olnud,ei valda keelt.Kena,et üldise tööhõive korraldamise õhkkonnas kõigile mingi väärt tööots leitakse, mõtlesin. Midagi etemat kui reisisaatja,kuigi noor daam vist saatiski oma riigi presidenti.Kes meie juurde ei jõudnud,kuns oli külaline mr.Kikilipsu peres. Nagu hiljem lehest lugesin.
Püsige tervena ja õnnitlege emasid
soovib ja soovitab väsimatu metskapten
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment