Monday, May 16, 2011

EestiPoiss

Taaskord eilsesse päeva sukelduma pean,sest elutempo ei lase sama päeva õhtul sissekannet vormistada.Blogerdama pean ikka päevake hiljem.Lasen mõtteil settida ja selekteeruda.Tuleb märkida,et traadita telegraafi alged tekivad spontaanselt.Enne Euroopa songcontesti tutvusid Kadi-Liisi tütrekesed Mooni aia ning naabripoisu, Kõrvitsa Mihkliga,kes pakkus neile suurt huvi kui vallaline ja atraktiivne muusikuperest majaomanik ja naaber.Pärimiste risttules pidigi noorsand seisma Sophie ja Martha küsimusterahe all või -sajus.
Pärida oli nii mõndagi
Taheti teada,kas Mihklil lapsi on? Naine on? Ah et polegi,kas on surnud?Koguniste terve raadiosaate "Ülekuulamine" tarvis oleks saanud ainest küsimustekimbukese ja vastuste siinsel äratoomisel.Mis läheks pikale. Mina vaid tõdesin,et et juba plikatirtueas tuleb noortel daamidel panna tugev alus külatelegraafile,mis oli nii moes üle terve Maarjamaa kahe suure sõja vahelisel ajal ja punaokupatsiooni tingimusteski.
Remargipojake.Kui eile põhjendasin vajadust uhivastse Rahvapartei tekkeks.Selle loomise hetke olulisuse põhjendanud, siis täna olen mõelnud edasi etteantud teemal. Kohe tuleks sünnitada ka RahvaTV ning Rahvapolitsei ning asuda kehakaalu koguma.Sest mina kui paarisajakilone parteijuht saavutaks kähku iidoli ja rahva suurima sõbra maine,eriti kui lähetaks oma kereka kuju foto keskea ületanuile ja pensokaile. Jõulukaarte,kus ma kui Rahvaisa oleks sülelusvalmis ja käed harali kõiki haaramas ja kallistamas.Ümara kõhu ümber ripneks tõhus kuldne uurikett nagu Gori karikatuuril, kust laenaks ka õnnitluskaarti sõnumi : "Teie heaks kannatan,kullakesed!".Sest mis see jämmeda jõmmi elu muud on kui pidevad kannatused, lakkamatu ülesöömise tunne ja oht saada insulti või infarkti ning hirm lõpetada üpris kurvalt oma viimase malli Mersu tagaistmel.
Lisan,et juba praegu on kusagil liikvel mõtteid luua meestekanal TV2 baasil. Väljamaise meediauuringu põhjal huvitavad meha eelkõige auto-,reisi- ja purjetamissaated.Miks mitte teha sekka ka parteielu rubriik,nagu oli sovetipäevil printmeedias? Mees on alati valmis parteisõdurina elulahinguisse heitma end.Ja miks mitte ma isegi -ohvitserina, kelle hiirhalli mundri /soome mallile vastavana/ võin saada pärast seda kui teerajaja ja klubi valvemilitarist Kaspar on enda oma teatri kostümeerijate abiga kätte saanud.Teema on meil tõstatatud,aga hetkel pidurdunud.
Veel teadurite töölaualt.On selgunud,et lugemine hoiab tervise korras.Selginevad seosed mõtlemise,tunnetuse ja keele vahel: see on kasulik kognitiivsele tunnetusele.
Lugemine arendab keelekasutust,sõnavara kontsentreerumisvõimet.Ja minu elunäide kinnitab, et teadurite avastus põhineb raudsel tõel.Kooliea nooremas astmes ja enne ning pärast lugesin nagu hull.Nagu haige,sest olingi tihti kodus ja haige.Nii polnud mul eales muret ei kirjandite ega etteütlustega,sest suur lugemus pakkus ülisuurt tuge.Ajalehetöös hiljem selgus,et ma ei vaja keeletoimetajat,nagu teatas mulle kord Rahva Hääle keeletoimetaja Krista: Enno,Sinu lood võib ülelugemata trükki lasta. Hiljem,autotranspordiminsteeriumi pressis nii läkski:keeletoimetaja ametikohake meil üleüldse puudus.Nii meie ajaleht kui muud tarbetrükised tuli omal redigeerida ja toimetada.nii keeleliselt kui tehniliselt.Ja tänagi on põhjust hea sõnaga meenutada Õhtulehe peatoimetaja Heino Dengot,kes mind selliseks koolitas. Nagu heasoovlik,aga karm mentor.Viimane emotsioon lõi välja siis,kui mina koos tööstusosakonna kolme kolleegiga polnud suutnud toota "raudbetooni"(?) Seda väärilist,löövat esiküljelugu pealinna tööstusettevõtteist.Mida igas numbris nõudis eelmise partei au,mõistus ja südametunnistus - EKP Keskkomitee propagandaosakond.Vahel seda polnud ja Heino Dengo laekus toimetusse maruvihasena,sest teda oli Valges Majas vastukarva silitatud ja hurjutatud.Rivistas meidki oma kabinetis üles ja "luges sõnad peale".
Jäägem siis seekord sedasi: mind ootab Estonia esine Teatriväljak ja elektriautode pidulik teelelähetamine Monte Carlosse.
Let,s go tegema ajalugu!
Pärast on english,nagu ikka esmaspäeviti.Starteriks.
Ja jääge terveks -ning uurige veresurvet.Sest hea tervis ei taastu
nagu kinnitab paadikapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment