Monday, May 9, 2011

EestiPoiss

Moens,e kõik te mu lugejaklubi fännid ja fännitarid.Sätin end taas englishisse, sest mingi siht peab ju päevakesel olema.Lihtsalt niisama ei lenda vares ka.
Kui mu Liiza valmistus hommikuseks väljalennuks sõbranjega Rakvere suunal,siis tema riietumispiinad olid loomeinimesele kohased:käib majas ringi ja valib,mis millega sobitub.Häälekate pretensioonidega.Nagu ikka hommikuti.
Tulemus on tavaliselt selline,mis rahuldaks ka parasjagu troonilistuvat moekeistrit, mida ma ei jätnud märkimata, kui tal lõpuks lühike valgemummuline seelikuke üll ning minupakutud pitskaelusega õhkõrn pluusike pääl,mille peal mustavalgetriibuline ülimalt naiselik ja valgete narmastega jakike.
Remark.English style on justkui svenssonite komme maksustada inimesi mitte sissetulekute,vaid väljaminekute-põhiselt.Selgitan esimest-kui elad ruotsi kunni riigis ja näitad üliväikest tulu,aga omad kahte autot:Porsche Cayenne ja Carrera 211.Siis saadki laksu,kuhu on liidetud su suvemajake Kanaaridel ning rohkem kui oma paarikümnemeetrine mootorjaht koos köögi ja kahe dushiruumiga.Ja meil kodueestis,kus inglismannide veefirma tallinlastelt kaheksa ja pool nahka koorib, käib vist samuti kulupõhine tuluarvestus.
Selgitus.Kui Tallinna Vesi on aastaid müünud mu peremajale vett ca kahesaja krooni eest kuus,siis tunamulluse kuu kuluarve oli ootamatult 25 euri,aga nüüd sain arve, mis 33 euri küsib.Minu versioonid elust enesest:
A. äsja firma kulul väljavahetatud veearvesti pöörleb kiirsti nagu pealinna pettureist taksojuhtide taksomeetrid,mis vuristavad kliendi raha kähku,läbi nn kordistajate.
B.Kui firma kontrollkäigu jõuluaegu teinud lepinguline ametnik märkas,et mu elumaja külge on kasvanud teine,väiksem liitmaja,poja kodu.Tuli neil mõte maksustada meid kulupõhiselt - jaksasite uue maja ehitada,järelikult suudate tasuda ka kopsakamat veemaksu.
Ma ei näe muid põhjusi,sest veekulu pole veel kasvanud:teise maja vannituba alles ehitamisel...
Küll aga näen selgesti,et Eesti Nokia juba paistab.Seda nõudis meilt juba lahkunud president,härra Lennart Meri,keda ma väga austasin.Eruditsiooni ja intelligentsuse pärast.
Vaadates ekspolitseinik Anvelti saadet "Eluaegsed" mõistsin selgepilguliselt,et väike ja tragi Põhjala tiiger suudab oma kurjameid hallitrellihotellis toita ja katta ning pretesioonideta rahuldada vaid siis,kui rakendab nende kaakide töö abil tööjõurendifirma maailma kriisikolletes.Miks pidid äsjasel Jaapani looduskatastroofi põhjustet tuumajaamapurustustel töötama pilulsilmsed kohalikud vabatahtlikud,kelle elud olid ju rohkem väärt kui meie mõrtsukbandiitide omad? Kui oled surmamõistetu, kellele andis elujätkamise võimaluse seadusemuudatus,kuna uue Kremli poisid ei luba surma mõistmist,oled selle siiski ära teeninud ja peaksid minema koristama tuumajäätmeid.Kui pääsed siia tagasi,siis helendad öösiti nagu tõrvik-nahavahele kogutud radioaktiivsusest.Ning edaspidi kurja teha ei julge,sest nähakse,kellega tegu. Ja veel:teadlaste töömaile paisati hommikuraadios väljakutse.Kui kogu maailmas tõusevad teatud hinnad,siis kerkivad need ka Eestis.Kui aga mujal võimutseb langustrend,ei lange Eestis kunagi.Miks,küsib Rohke Debelakk nõudlikult.
Küsib sama ka paadikapten
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment