Saturday, April 20, 2013

Ühiskonna valvekoer annab endast märku

kuigi valitsejad on teinud keti lühemaks ja lükanud söögikausi kaugemale.Selgitan-pärast 25 aasta tagust loomeliitude ühispleenumit arvas juhtpartei äkki, et ajakirjanikud tuleks tasalülitada.Eesti Ajakirjanike Liit suruti eemale loominguliste liitude seast ning võeti ühenduselt ära iga-aastane toetus summas 700 000.- krooni,mis ettearvatult kipubki meie liitu suretama.
Et meedia on endiselt arvestatav jõud, meenutas pumba juurde trüginuile just äsja Äripäev. Kui tõstatas küsimuse salapärase,1999.a. reformipartei võidule viinud firma R-Hooldus rahamahhinatsioonidest.Tippkutid ise on seda müstilist sadade tuhandete voogu selgitanud tulemusliku konsultatsioonitegevusega, mida aga faktid ei kinnita. Selgunud on hoopis,et juhtfiguur Kranich tõi kusagilt sajatuhandelisi rahapakke mis kästi pearaamatupidajal järjest panka viia.
Remark.Teema tõusetus juba ca kuu aega tagasi,kuid asjapulgad lootsid, et asi sumbub iseenesest.Ent siis tõstis Äripäev teema järsult huviorbiiti, lükates kaamera ees mikrofoni parasjagu Eestis viibiva Vuntsi Siimule suisa näkku ja vene nimega ajakirjanikuneiu palus kommentaari.Eurovolinik vihastas silmnähtavalt ja tormas minema salli lehvides, porisedes vihaselt vastu, et ei selgita midagi.Seepeale tõmmati liistule kogu see juhtpartei aferistide kamp, pajatades Vuntsi Siimu, Kranichi, Lipstoki ja Raski müstilise ametissetõusu tagamaid. Siis oli meie juhtival äripressil hea võimalus spekuleerida vennikeste tulevikuga-Siimupojast ei saa mingil juhil Eesti uut presidenti ja eurovolinikuameti peatsel lõppemisel peab ta jääma pinsile.Samuti ka Rask. Lipstoki karjäärgi olevat läbi ning Kranich peaks end taandama Eesti Loto pealiku ülitulusalt ametipostilt.
Mis mulle eriti imponeeris,oli pressi taktika. Algul paisati rahva ette alasti tõde R-Hoolduse mustadest rahadest, siis vaikis laul laias laanes. Kumbki pool ei öelnud musta ega valget.Tippkutid rahunesid, nende leeris usuti, et kes ikka julgeb peavoolupartei rahaasjus edasi sonkida.Kui  poiste valvsus oli uinunud, löödi trumpäss pealikule, suurele niiditõmbajale letti. Nüüd oligi Vuntsi Siimul vesi ahjus ja teda päästsid vaid kiired jalad. Mu rahvas olekski kurb kui selline suller roniks me presidendiks. Aitab ühest ärmatajast küll, kes rendib me raha eest voodikohta oma naiselt...
Salapärase raha teema juurde naastes -juba spekuleeeritakse et need summad sai partei  tundmatuilt vene ärimeestelt.Kahtlesin selles kuni Luigepoju Ekspressenis kirjutas põlluminister, muidu vaikne mehike Helir-Valdor Seeder piirilepingu ohtudest ja vajakajäämistest ning suisa kahjulikkusest Eesti Vabariigile.Peamine argument oli Narva Hüdroelektrijaam, mille jätmine vene poolele on suisa julgeolekurisk.Minister rõhus ka muudele aspektidele nagu Pätsi ametiraha ja Tartu Ülikooli varad,mille vene okupatsioonivõimud ärastasid. Olevat ju praegu parim võimalus asjad korda ajada, sest Kremli ladvik on üheselt huvitatud eel terenduvast viisavabadusest Shengeni riikidega. Kui valitsus selle kõigega nõustub, on nad ikkagi piiritagant kinnimakstud kamp, tuleb arvata.Sest praegu muid mõttevalikuid polegi...
Tartu rahulepingu põhimõtetest loobuda ei tohiks mitte, kinnitab teile ka
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment