Monday, April 29, 2013

Kel silm lahti ja kes näeb ka

avastab pea iga päev midagi uut ja huvitavat.Kuidas tv-sarjades,lavastustes  jm on hakatud järjest julgemalt välja tooma elik serveerima poliitikute pätitegusid rinde rajajooni maha märkimata.Oma kolaka saavad nii üks kui teine vastaspool, sest tark eestlane on mõistnud-pada sõimab neegrit, ühed mustad mõlemad. Tihti  hooman meediakildudes sedagi, et kümned ja kümned lubavad/tõotavad  mitte kunagi enam ühe või teise vaenupoole kasuks mitte hääletada.Kuid pelgan, et haugimäluga valijad unustavad oma sõnumi kohe kui valimispäev koidab. Mina usun, et oma nime kirjutamine valimissedelile napsab poliittehnoloogidelt võimaluse minu häält kuidagi võltsida, oma kasuks pöörata.
Miks täna taas poliitikalaineil heljun-sest noorparteilase Rõiva Taavi elukauge jutuke lõi pahviks. Tahes teha head kukkus noorelmehel seegi lugu välja nagu alati. Vanurihooldusest rääkides pingutas mehike veidi üle,pajatades eakatele kuuluvast kinnisvarast,mille najal/müük või väljarentimine/ saaks hooldekodu raha kokku. Teame ju kõik, et kui mingisse fondi suurem summa kogunema hakkab, on Euroopa parim rahandusminister esimene,kes oma ahned sõrmekesed seisva rahakuhja järele küünitab.Riigikassa kosuks märgatavalt ning saaks hädalistele hispaaniamaalastele ja portugaaliamaalastele  rahalise abikäe ulatada... Inimesed, olge valvsad, nagu ütles juba Julius Fucik.
Tänase jutu algusse naastes tuleb tõdeda,et arvamusliidrite sotsiaalkriitilistest artiklitest,juhtkirjadest ja kolumnidest pole mingit abi olnud.Ole sa ülikooli rektor,tunnustet teadur või õppejõud,poliitiku silmis oled ikka mukisitt, kelle jutt ei vääri tähelepanu. Sestap ongi ärksamad loomeinimesed, teatritegijad pluss nende kolleegid,  hakanud kasutama oma tribüüni/teatrilava poliitelu väärilmingute paljastamiseks, isegi naeruvääristamiseks. Ja rahvale läheb peale küll,sest oleme ju tulnud nõukaajast,kus tuli tihti öelda läbi lillede, et kuri tsensor asja tuumale pihta ei saaks.Pole meil enam tsensuuri karta, kuid just Molekul ja Jürgen on need, kelle viha ja raev massimeedia vastu pöörab. Juhul, kui mõni  kirjatsura või raadiohääl julgeb astla vastu üles lüüa.
Olge nutikalt alalhoidlikud ning looritage oma iseäralisi mõtteid sellise uduga
millest suured poisid arugi ei saa, soovitab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment