Monday, April 9, 2012

EestiPoiss

Täiskuuöödel
kisendavad pelmeenid viina järele,olevat öelnud tundmatu klassik.Mis rahvusest too oli,pole õrna kahtlusevarjugi.Poliitkorrektselt jätan selle nimetamata,sest mitte vähe on mul nö sealpool häid sõpru.Aga tänasel säravpäikeselisel päeval,naastes Nõmmelt pangamatkalt,oma arvete tasumise retkelt,märkasin taaskordselt meeldiva üllatusena,et majanduspagulased idapiiri tagant pole enam need,kes olid viiekümnendate alguse Koplis.Kus oli selge vahe tulnuka ja vana olija vahel.Kes polnud valgete riigis sündinud ja kasvanud,olid omamoodi olemise ja käitumisega.Praegu 33.liini bussis, mis pendeldab kahe muulasasumi, Kopli ja Männiku vahel,sa enam nii ränki erisusi ei hooma. Ja selle üle saab ainult siirast rõõmu tunda-ei mingeid sihvkakoori mõlemast suunurgast pudenemas,isegi matte ei paisata ühisõidukisse,rääkimata meeste joomastest koonudest.Hoogsa integratsiooni ajal oleme me ise üle võtnud pea kõik need pahelised kombed,nagu teate.
Mõned vanad kombed vääriks siiski ülekandmist tänapäeva.Näiteid pole vaja kaugelt otsida. Riigikogus esitatakse arupärimine majandusministrile,miks on riigimaanteede talihoolduseks kulunud üle kaheksa miljoni rohkem kui vaja,miks vähempakkumistel eelistati tavaliselt ainsat pakkujat.Miks see nii,olen diagnoosi pannud ammu.Parteipoliitiline juhtimine on tõstnud pukki karjääriparteilased,tööpõlgureist jobud,kes selmet süveneda palgatöösse korraldavad grupiviisilisi juhtkonna rühmaseiklusi kaugetesse maadesse.
Nagu mind,huvitab kindlasti teidki,mis sõitis grupp seltsimehi kaugesse Mongooliasse tutvuma taliteenistuse iseärasustega,justkui poleks seda kunagi tehtud ei Soomes ega Rootsis kus oleks pakkuda lähiriikide kogemusi.Kuuekesi Türgis,seitsmekesi Genfis,viiekesi Mehhikos etc. Küsite,millest selline matkahullus.ARKi endise pressiesindajana arvan teadvat õiget vastust.Tuleb ju riigilõivudena sisse selline arutu hulk rahva raha,et keegi ei tea kuhu seda panna.P. Tamberg märkas ja nihverdas kümneid miljoneid kroone oma firma kaudu /maksukogujana/ vasakule.Ei maksa unustada,et ta kaasosaliseks oli ARKi majandusülem,kes tänaseks surnud.Enne see pidu sulipoiste tänavas ei lõpe kui valitsusevahetus muudab mõttetult kõrged riigilõivud juhiloa ja auto registreerimise ning teiste toimingute eest kulupõhisteks ning väljalüps taandub ja kontroll rahavoogude üle tugevneb.
Ärge öelge,et olen põhjendamatult kriitiline.Sest niipalju kui jaksan,võtan seda tänapäevaelu ikka huumoriga.Sest teisiti ei saakski.Muidu sureks ära,läheks maa alla ja kraabiks hoolega liiva peale.
Et teiegi huumorisoon ei kuivaks,kasutage ikka seda va lauluõli
soovitab sama maneeriga paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment