Saturday, February 28, 2009

EestiPoiss

Tervitus,vennad alkohoolikud!Nii kõlas üks vana venekeelne parool. Laupäevaõhtuse teemana vestakski napsist ja juurde ka napsivendadest.Kui Vasja oli kinni püüdnud kuldkalakese ja too uudistas kolme soovi,palus kalamees esmalt kasti viina.Siis küsis,kas vete-elukas suudaks kogu mere viinaks muuta.Ja lõpuks:Kas saaks ühe pudeli veel?
No alkokala-teemaga järgmine stoori passib easte.Kuna olin vanaisa maja mullu kinkinud JensJesperile,küsis ta ühel hiljutisel veebruariõhtul,miks mul ei tekkinud mõtet aretada keskküte selmet osta linnamaastur? Tere talv! Mis tolku minul,äraminejal, olnuks keskküttest, kui ise ei pääse kodust välja?Usun, kui kord minu aastad käes poisil,küllap mõistab,eristab primaarset muust olmejamast.
Aga naaskem alkoteema man.Eile õhtul sai selgeks,mis vahe on scotchil ja bourbonil.Sest väimeespoeg saatis degusteerimispudelikolmandiku meile lõpetada.Alkoteaduste kandidaadiks ma ei pürgi,sest mõtlesin whiscyst kui mõrust joogist,mis kurku karedaks tehes kuidagimoodi alla läheb.Ent too
SINGLE BARREL BOURBON nimega Evan Williams,mis oli Put in oak Kentucky 1997. ja saanud Nelsoni maakonnas etiketile märked:villitud 26.okt.2007,barrel no 567.Siis sellist mahedamaitselist kauboide lauluõli julgen küll soovitada kelleleiganes.
Ent seejuures meenutaks heaga nädala sõna:"kinni jooma",mida väärtustas Expresseni lisa Areen.Minagi mäletan noorpõlvest,kuidas sai end kinni joodud Laulasmaa puhkekodus kinomehaaniku juures 1966.aasta suve nädalalõppudel.Või Landi Toivo isakodu- tagusel karjamaal lõkke ääres soojal suveõhtul,kui koos töökaaslaste Toivo ja Sveniga olime tulnud kolmepäevaselt rendiautoringilt Lõuna-Eestist.Selgitan.Kinni juuakse end täna siis,kui on kavas kulgeda ööklubisse,ent jäädakse korteripinnale vm. lällama ja olesklema. Ei ühinenud meiegi küla- ega kolhoosinoortega,vaid panime omaette peod püsti.Kui olime taas tripilt tulnud: Landi-poisi juhiloaga ning lahtikatkutud spidotrossiga oma tuhandekilomeetriselt tuurilt terve nahaga kodumail tagasi.Olime ju rendiautofirma andekad töökojapoisid,kel "õigus" laenutada oma vanemate kolleegide poolt ümbertehtud,läbisõitu mittelugeva odomeetriga sõidukeid.Mis tähendas ühtaegu sedagi,et spido ei näidanud kiirust.Ent ime küll,mina ja Sven olime juhiloa-eelikud,kes õppisid sõitma auto veeremist hinnates.Vahel küll vaatasime käekellalt,kui kilomeeter läbitud.Sest eks kilomeetripostid old abiks.Ja ikka,enne kui pärast kolmepäevast vuramist auto tagastasime, olime Vääna-Vitil öiste tiirutamistega paarsada kilti lasknud ette joosta. Vabandus ikka seesama:rohkem ei saanudki sõita,sest kiskus külavahel peoks kätte.Nii et alkoteema juures tagasi?
Mõnusa kapsasupi ja pitsi valge viinaga selle veebruari viimase päeva ära märkisimegi,sest käisime Mooni Mammat väisamas.Et vanaprouast ämm end liiga üksikuna ei tunneks oma tühjas majas.Tal nooremad kõik lennus. Kes Otepääl suuskamas,kes mujal.
Kena keik!Tervitage ikka märtsi,kes hommikul uksele koputamas.Ja olge ise kah terved.
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment