Tuesday, February 17, 2009

EestiPoiss

EP ei väsi teid tervitamast,hellad velled!Nuputan seejuures,kuidas homse päeva pildi kokku saaks.Kella 10-11.30 toimub Nordic Hotel Forumis meediaseminar.Et kuidas Eesti paistab väljamaisele pressile.Äärmiselt huvitav ju? Teame kõik,kuidas seestpoolt paistab ja mis toimub.Kohe selle järel,keskpäeval stardib EAL keelekoosolek,kust ma naljalt puudunud pole.Õnneks on lähestikku see Viru väljak ja Raadiomaja,pean jõudma.
Äripäeva tutvustuse loen läbi iga päev internetis.
Lisaks ekraanilt ka Ajak. Liidu e. EAL-i täisinfo,mis teoksil meie veikses nö "konnatiigis" (Tartu.e.Heade Mõtete Linna ülikooli rektori kunagisi mõttesähvatusi).
Riigikogu eelinfot samast kah vahel huvitav selekteerida.Tunahomme hakkavad arutama extraolulisi seaduseparandusi Avaliku Teenistuse Seadusse,kuhu tuleb kiiresti nö simmerdamise-pügal sisse viia. Kurikuulus "teabeametnik" e. välisriigi spioon peab saama laksu seaduse täie rangusega ,kui protsess lõpeb.Täna tal mingi eripension jätkumas,kuhu eiteamille eest ladestus iga kuu 34 tuhat lisanditega krooni.Logish, et kui Putini jt. eriülesandeid täidad, peadki saama veel ühte erihüvitist:närvid ju pingul kõikse aeg.Nüüd võetaks vastu Simmi parandus:kui on Vembu teinud aususe-ja riigivastalise tembu (aga poiss tegi ju mõlemaid korraga!) ja saab trahvitud kuni 5-aastase kinnimaja-tsükliga,kaotab erihüvitise. Midagi on neil ka Esimese Leedi vasta plaanis.Sama joonega põrutatakse Presidendi abikaasalegi:kui jääb süüdi,et nihverdanud miskit erilist vasakule, jääb ilma sekretärist, oma esindustasust ja autostki (koos kulude katmisega), lisaks veel rasketest komandeeringurahadestki.Jube julm võib maailm vahel olla!Õnneks ei puudutata turvajobusid,kes Evelini järel rulluiskudel püsida püüavad,kui noorik trenni teeb.No usun,et mu isiklik tuttav daam Päevalehe-päevilt ei astu Simmi jalajälgedes.Kuigi keegi ei tea tänini,kuhu kadusid Ojulinnu saladokumendid ja kaitseminister Hansoni portfell koos NATO oluliste papritega.. .
Miks tunnen järsku vana ausa kainerimiilitsa lõhna?
Pistke poisile laualamp näkku ja sõrmed sahtlivahele-räägib ära sellegi, mida pole veel kunagi plaaninud.Aga President Arnold on päris tubli mees. Loobus täna kokkuhoiukavade tõttu oma turvameeskonnast. Teatas lausa avalikult,et enam ei vaja.No mina teadsin juba mitugi head aastat,et nii soliidse härrasmehe kallale kippujaid Eesti riigis ei liigu.Keda ta ikkagi kartis? Ja hoopis etema/odavama (ka edevama) lahenduse pakkus uudist kuuldes välja me pere autokooli-õps Liiza.Kel nutikust mitme daami jagu. "Laske Arnold vabalt liikuma,piisaks valveseadmega ühendet vaba inimese jalavõrustki talle,"oli lõplik otsus.Kas kirjutate alla või saadame Riigikogu istungile arutada?
Pall on täna veel meie meeskonna käes.Konsensus igati oodatud.Aga Tallinn ja EW valitsus on lõplikult tülli pööranud.Oravad kädistasid täna kanal2 uudistes:kas tahate,inimesed, anda Tallinna asjad lasnamäelaste otsustada? (Kuna on teemaks linnaosade kaotamine). Selle kaardiga vehkides ja ähvardades on lihtne batjake Savitsaar,hüüdnimega Hundisilma-isand kähku kotti toppida.Lõpuks tundub,suurt vahet pole. Valetavad ja julmalt varastavad nad ju kõik.Ja laske mindki kord pumba juurde-kohe panen rotti sellegi,mis veel alles jäänud.Sest alla kümne miljoni ma oma eelarveauke ära lappida ei suudakski.Pean jätma raha ka tubli advokaadi palkamiseks ja kohtuniku-ostuks.Miks kolida kusagile hallitrellihotelli,kui elu pakub muidki võimalusi.Kui hoolega ja korralikult pätsan,otsad vette uputan,võin isegi lõpetada EuroParlamendis.Miks muidu mul autonumber EP tähist kannab?
Teie endiselt innovatiivne ja loominguliselt avardunud
Neemo E.Poldre,
kuratlikult lugupidavalt kusjuures.

No comments:

Post a Comment