Friday, February 20, 2009

EestiPoiss

Kena keskpäeva kõigile,kes varitsevad teispool screeni e ekraani.Mina olen siinpool,kui mõistate.Ja tulin just Bulldogi Pubist,kus neiu Julia Volkovaga uurisime mu tõlget türklaste elust-olust 15-16 saj. ja varemaltki kus üks mäss järgnes teisele.Sest kuumaverelised türklased pole nagu meie, juhmivõitu ja jahedad Põhjala pojad.Kes tehes äsja seadust tõrjumaks Savionu eemale pealinna lihapüttidest ning lähetamaks teenekat vanaonu Erru(koju Erule) omaenese lihapüttide manu on nuputanud ta võimult tõrjumise nö "seaduseparandusele" hämamiseks juurde kavala pealkirjalisandi "soolisest võrdõiguslikkusest", mille varju peakski jääma linnavõimu kangide kiskumine Etsi näppude vahelt,nö linnaosade depolitiseerimine.Kuna varemalt tohtis salalindistada vaid Hundisilma-emand,kas nüüd peidab vana Eedu ise mikri teibiga kuskile kaenla- auku? Või tähendab sooline võrdõiguslikkus pealinna esimese perekonna kontekstis seda,et kui varem oli talus vaid Vilja-peksu-massin, siis nüüd tohib soetada ka miskit mehepoegade ihu nüpeldamise tehnikat?
Olgu kuis oli,seadus tuleb ilmale.Ja Nõmme Keskuse fuajees ripub tänagi kuulutus,mis välistab naisevõtu-vajaduse ülepea.Kaks ettevõtlikku tibi: Anneli ja Kadri on võtnud nõuks pakkuda naisest huvitet mehele head full-service varianti:tuleme koju,peseme pesu ja aknad,koristame,käime poes ja teeme süüa.Hoiame te lapsi ning korraldame pidusid,tellime toitlustuse ja rendime või pakume ise ruume,kutsume cateringi või teeme kõik ise. Plixide tellimiseks on kirjas kaks moblanumbrit ja andekas meiliaadress six21@hotmail.com ( pole reklaam!) .Kas meiliaadressi s-i järel pidi olema e,tahaks Kadrilt küsida.Sest eks number 21 tähenda ju plixide vanust, oskan isegi aimata.Ja kas on üldse tarvis mingit soolise võrdsuse seadust, kui vastassoost teenindajannad sul kärmelt käe-/kõne- ulatuses ? Ja lõpetuseks:Milleks vajab poisslaps enam naist koju päriseks, kui kaks neidu tulevad ja lahendavad viimase kui elumure?
KAS ELIITHOTELLI RAHVAS ELAB KOOS LOOMADEGA, tahaks küsta. Sest äsja korraldas mainekas Rootsi firma Pedersen & Partners me linnas kliendiürituse,kus Radisson SAS-is pakuti igati asjakohast toitlustustki, millest lõviosa jäi söömata.Väidetavalt ca 20.ooo krooni ulatuses hõrgutisi otsustas rootslasest firmajuht lasta pakkida,tellida transport ning saata pealinna kodututele.Aga kuna sakste lapsed,kes enam ise saiagi ei taha,ei raatsi palukest kah vasakule lubada.tekkis vastasseis. Hotelli toitlustusjuht väitis,et vaestele andmine lubamatu temp olevat ning neil niigi leping Tallinna Zooga,mis välistab toidu jääkide asjus isetegevuse - kõik minevat loomadele(!?)Keegi uuriva ajakirjaniku algega kirjutaja kohe küsiski Mati Kaalult, loomaaia direktorilt:Kas vastab tõele,et kaks korda kuus saavat ta elukad head-paremat?Pole kuulnudki, pealegi ei tohi loomad süüa maitsestatud toite.Minu küsimus:Kas hotellirahval kodus Minu pere ja muud loomad? Sel juhul peab tõesti keelduma kodutute õrnu kõhtusid rikkumast karmi sinihallitusjuustu,praetud seafileega roseepipra - kastmes ning marineerit lõhega tilli-spinatikastmes. Kogu seda delikatessmenüüd lõpuni lahata pole mõtet,küll pered ja muud loomad mäletavad,mida sõid.Asi pole muus,kui et kahe Eesti kooseksisteerimise võimatuses.Hotelli aknast geolooge luurates võib küll tekkida tunne:meil pole nendega ühist teed ega sarnast maitsemeeltki.Ja üldse-hu...nt s nim!
Mind on küll toimetusetöö Õhtulehes harjutanud tundega,et linnas elab ka minust palju õnnetumaid inimesi.Kui tuli käia lugejakirjade põhjal vahel viljelemas Aivar Riisalu teemat:"Kaua võib?" Ja et sekka pudenes ka Võsa Petsi maailma isendeid,on tõesti elu pahupool ära nähtud.
Rohkem sallivust,härrased ja prouased,muud ei oskagi kosta.
Homme lähen linna oma eilesaadud Loomingulise Avardumise Kursuse lõputunnistust raamima/raami ostma.Sest mis saab olla kenamat,kui mu Lahingukuulsuse Nurgakest ehtivad kauneis raamides dokumendid?Kolm-neli neid juba on,eks tuleb lisa.Sõber Simol on Tamperes töölaua kõrval oluliste kursuste lõpupaprid pluss FinlandiaHiihto ja Tartu Maratoni kohtade diplomid.Viimasel minugi lõhn ligi.Kui kord talle ja ta sõbrale kollase Mersuga rajateenindust tegin.Lepitud vahepeatustesse rosinate, šokolaadi ja kuivade suusamütside ning määrdetopsidega kohale lendasin. Veetsime ööd Tartu Barclay hotelli luksuses ning naaastrehvidel ja Soome numbriga Mersul ei olnud mul naastrehvide toel kuigi raske suuskuritega sammu pidada(?)
Aga 8.klassis oli mul tänu David Klassi suusatrennile täiskasvanute III järk murdmaasõidus ning parajalt tahet ning eeldusi ise rajal rühkida.Kooliaja maratonile Tallinn-Keila-Tallinn läksimegi oma trennigrupiga,no meile see vahemaa oli rohkem naljategu.
Head libisemist ja
lehva-lehva,väsimatult teie E.P.
P.S.Just helistaski Simo Tamperest,õnnitles ja soovitas telerist kaeda värske maailmameistri Veerpalu autasustamist.
Soomlane sai pronksi,lisas ta hapult.No ega mina seekord rajateenindust pakkunud!

No comments:

Post a Comment