Tuesday, February 10, 2009

EestiPoiss

Tervitus teatrimuljeist pungil paarikeselt!Tulime just Liizaga Linnateatrist, kuhu jõudsime nagu kord ja kohus pool tunnikest varem,et oma karbike-linnamaastur parkida otse peaukse ette.Nagu meil ikka kombeks,et mul, haigel härral ligem longata oleks.Et etenduse nimi oli "Ohvrit mängides"
said meistki oma tähelepanematuse ohvrid.Sest kuna me tellitud piletite "suhu ei vaadanud",astusime Laia uulitsa teatri saali läbi puhveti... kuujagu varem.Saalis istus me kohal keegi tädi,palusime piletööril asja selgitada.Too tarkur lugeski välja,et alles kuu pärast,märtsis me pilet kehtib.Nati tegi see naljagi,et esimesel katsel veel etendust ei näidatud...aga mul olnuks täna klubi koosolek.Ning Soome Instituudis põhjanaabrite kirjandusõhtu. Sofi Oksaneni Finlandia-auhinna teose esitlus ja puha.Koju jõudnult saime vabandada noorte ees oma ohmoonlust,sõime õhtust ja siis nahistasime brändit.Sest mida annab parandada,seda tulebki.Kassa juurest lahkumata, nagu rahvatarkus ütleb.
Räägivad küll,et majanduses krahh-pabahh!Aga teatrinälg ei kustu.Kes kuu aega ette kohta lukku ei löö,see teatrit ei näe.Ja peab ise tegema kusiganes -tööl,kodus,puhkehetkel.Lavastajatalenti pole endas veel avastanud.Kunagi keegi pooltuttav küsis küll,et miks ma pole kätt proovinud,pidavat easte välja kukkuma.No ega ma Mati Unt pole,kes kirjutas ja lavastas.Ning välja pakkus ühe surematu tõe:alateadvus on mehel see,mis asub alakõhu mail, allpool naba.Tal oli ka pikem teoreetiline arutlus,mis alateadvus mehega teeb,aga jätkem see igamehe katsetuste hooleks.
Mina elunäinud inimesena ütleks,et teeb küll ja mitte vähe.Ning alateadvus allub harva kontrollile,kui üldse.
Päeva lõpuks võtaks ehk pahandada ka elust võõrdunud politikaanide peale. Justnimelt "kaanide",sest nad sakste lapse kombel ei mõista,miks leivata jäetud inimesed saia ei söö?Kui lauaülemad,kel palganumbrid 50 ja rohkem tuhat kuus arutlevad tõsimeeli,et pole vaja mingit matusetoetust a 3ooo eeku või lapsetoetust a 3oo,siis ei anna nad endile aru,et töötaval inimestel või vaeguril ehk palju enamat polegi.Tänane kurb uudis järgmine: oma invalast hooldanuilt võeti ära see ainus 300 eeku kuus,koos sellega kadus neil ka tervisekindlustus(?)Kas tähtsad ametnikud,kel nö vastutuse eest palgalisagi tuhandetes,ei võiks tunda seadusepügalaid.Kui kirvega ropsides laastud lendavad!Saades 120..170 tuhat kuus ei nooliks ma kah mingit naljakat-sümboolset surma-ega lapseraha.Maripuue-tädi arvates inimene harjuvat puudega,miska ta enam raha ei vaja.Kas koolnugi ei peaks harjuma olema surnud?Mis ta veel rahaga teeks? Või kukub veel jooma!Aga seepeale ehk võtame ! Ja meenutame puhmaskulmset Leonidi,kes kah oma viimaseil aastail ei mõiganud elust punavenes enam halligi.Elas omas õndsas mälestustemaailmas.
Head und teilegi-mitte küll viimset!Terw.teie E.P.

No comments:

Post a Comment