Wednesday, July 9, 2014

Meie metsades aiva vuhisevad kuulid ja padrunid...

           Taevas on sinine kui potipõhi ning linnukesed laulavad puude otsades, ja kui nemad mitte ei laulaks, saaks see üpriski vagur lugu olema...Umbes sedasi on klassik kirjeldanud mede elu-olu kui väikesi lisandusi toppida.Aga need mõtted kargasid kupli alla kui lugesin EPL-ist kirjaneitsi Kadri P. lugu Linnamäe lihakombinaadist,kus töötlemiseks toodud metsloomarümpadest jäävat konservidesse  vahel jahimeeste kuule.Lugu ise küllaltki ilus.Sest kuulide ja padrunitega põhjendatakse - selge see,  ökoloogiliselt puhast ulukiliha pakutakse.Kuid daamile on jäänud ebaselgeks vahetegemine kuuli ja padruni vahel.Osa segadusest tuleb panna siiski  lihatööstuse juhataja Magnus Linnamäe karikasse, sest otsese kõne puhul pajatab just toiduspets, et paar korda tuleb konservist välja... padrun. Kas raketi-või paukpadrun,seda ta lahti ei seleta. Majandusajakirjaniku taustaga Kadri ei pruugi teada et padrunitega metsades loomi ei pilluta, need jäävad püssilukku kinni kui kuul välja lennanud. Aga lõbus oli lugeda et kord satub konservist suhu kuul, kord va padrun ise.
Lõbus oli ka mu taaskordne poolpäev terrassil koos tütretütrekesega. Anna nõudis papalt väsimatult plastiliinist igasugu olendeid ja asjakesi.Nutupilli lõi lahti siis, kui tegin ta tillukesele nukule iste- mitte lamamistooli. Kuigi väike neiu nõudis lihtsalt tooli, aga ma polnud võimeline ta silmist seda va  täpsemat soovi välja lugema.Küll aga tabas ta reklaamkataloogi uurides ära, et köögiriiulil on just seesama mahlapress mis pildil.
Pärastlõunal väisas mind klassiveli Toivo V. Kes oli käinud all Hiiu onkoloogias  teist koolivenda JR vaatamas.Istusime terrassil ja kaifisime sooja ilma.Siis kalpsasin internetti ning ime küll, helistas kooliveli Pintsu.Kes oli mind imekombel üles leidnud, kuigi elab juba aastaid Keila-Joal.
Neiuke soovis veel plastiliinist torti ja lubas et tema puhub ise küünlad ära ku isa Eerol järgmine kuu sünnipäev tuleb.Niipalju siis tillukese inimese mõttemaailmast.
Aga mina ootan õhtuse ilma jahenemist. Sest siis saab minna liikvele et taas näha oma klassivenda Jaanust ses kurvas tõbilas  teie vana paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment