Sunday, June 29, 2014

Elu on hea, aga saatus nöögib

Selline virukate tarkusetera kuldseist kuuekümnendaist, kuuldud noore poiskesena  Essu mõisa juures tädi Vaike pool talus suvitades, on jäänud mällu tänini.Ning käib juba minu kohta.Sest seda kordas mu vanaema, kes veetis hulga aastaid meie peres. Kui jäi vanemaks ning vajas juba abi. Kusjuures sellest pidevalt keeldudes oli varmas vormistama end koristajaks Kopli poolsaare tipus asunud ülisalajase vene sõjalaevade remonditehase kontorisse, kus palk hea ja tööd vähe.Tiksus rõõmsalt tööl käia,sest tahtis oma raha omada.Milleks küll, ju vist enda hea enesetunde ülalhoiuks. Ei mäleta et tal olnuks vaja toidupoodi tõtata või mingeid riidehilbukesi osta,seda tegi ikka mu ema. Kuid vanaema ostis mulle, alles algklassi poisile esimese uhke käekella nimega Delphin ning meeste jalgratta Minsk.Mis oli eriti tugev vokk ka uues Nõmme kodus kui käisin uute sõpradega alla raba äärde tehtud ülivingel  jalgrattakrossi rajal kihutamas ja hüppamas.Pidas vastu see tubli vene ratas ka siis kui hakkasin poole kilomeetri kaugusel koolis käima.Talveks tuli küll tagarattale jalgrattakett neetida, sest suverehvil polnud talvel muidu veovõimet.Selleks et metsapargist läbi murda,tuli rattal püsti seista ja uhkelt oma trampvankril haridustempli, Aavekuke akadeemia poole pürgida.Kaheksanda klassi lõpetamise järel läksime kuttidega Mustamäe hüppetorni juurde, kus sättisin ratta nõlvale ning lasin vabajooksuga mäest alla, hukatusse veereda.Ilma mingi kahetsuseta sest oli mind peaaegu oma lõpuni teeninud ning vajanuks suuremat pulkadevahetust.
Remark.Virukatelt meenub veelgi midagi tarka.
Ära ilmal, valu kaeba, ära nuta pisaraid
sest et kuri ilm ei mõista, et sa nõnda haiget said
 Sestap ei ole minulgi pointi halada et kuri tõbi liikumisvõimet kahandab.Eks olnud ju arvata et raske haigus heaga ei lõpe.Vaid ootamatuks üllatuseks olid need jubedad valud,mis ikka ja jälle ründavad ning eluisu pärsivad.Piab kannatama, nagu vanarahvas on üteld.
Kui mulle aina pakutakse EPL tellimust ja mina vastan et nii hambutut ja sisutut lehte ma tellida ei soovi,siis nüüd on tekkinud müügiargument-uus ja terasem päevaleht,juba väärib tellimist.Ainus lugu mis seda väidet kinnitab on põhjalik, illustreeritud ülevaade laevakrahv Slaviku impeeriumist. Sest end riigi rahakoti külge puukinud seltskond  suudab riigi dotatsioonirahale orgunnida 30 prossa tootlust, kusjuures plaanitav uus Tallinna sadama firma praamindus toodaks vaid kaheksa protsenti. Mis säästaks riigile kümne aastaga üle 80 mln. euro.Võite olla kindlad et laevakrahv oma papirullist ei loobu ning võtab abinõud tarvitusele.Rahaaltid otsustajad võtavad meelsasti vastu kopsakaid altkäemakse nagu meil kombeks.Parteile tasub viia kilekottides ning anda sm Lillo kätte,kes harjunud viisil asja toimetab.
Tänane ilm on väheinnustav. Jahe ning tibutava vihmaga, mis hoiab mustlaspere siseruumides ning annab Mimmiliisale võimaluse kodumiljöös teha korrastustöid.Abiks on lapsed,kel huvi teise korruse suur tuba tühjaks tõsta kogu kultuurkihist,mis koosneb peamiselt meie riietest ning mõningaist juba kasutuks tunnistatud mööblitükkidest.
Siin ei saa nõu ega jõuga abiks olla
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment