Wednesday, June 18, 2014

Ajalugu kordub. SAGELI FARSINA

Selline mõte tikub pähe kui saan ülepäeva printmeediast lugeda kuidas sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks peamees Varro Vooglaid on muutunud meie aja dissidendiks, kes Mart Nikluse ja Jüri Kuke kombel astub vastu suure liitriigi ideoloogiale.Mõtteparalleeli küllap hoomate-nood kaks kelle paarisnimetamine eelmise liidu päevist kombeks, polnud mitte tänase  moeteema-homonduse-vastased. Neid/ja meidki  rõhus punaideoloogia, kommunismiudu, mille vastu sõdimiseks polnud haritud meestel kahju enda ja oma perede elu kihva keerata ning endid Mordva sunnitöölaagrisse mädanema lasta viia. Pereelu kaitseks ambrasuurile viskunud Varrol seda hirmu pole,kuid määratut julgust nõuab temagi ettevõetu. Sest uus liit on  võimas ega säästa raha oma ideoloogia juurutamisel. Hea et minuealiste põlvkond on jäetud ilma võimalusest näha imetabase hoogtöö vilju,kuigi õikesed pole just kiita.Pedevennad on ajast aega oma asju ajanud omal moel,miks nüüd enam kapis püsida ei malda.Kui naine ei meeldi, mis parata, aga milleks sellega uhkustada, arumaeisaa isegi kogu oma tolerantsuse juures.
Kui vaatan pealinna liikluses toimuvat, kaob kogu mu tolerantne suhtumine.Eile õhtul k 21 algatasid üks rullnoksist bemmivend ja tema volkkaris istunud kolleeg Paldiski maanteel kahevõistluse. Kesklinna poolt arvatavalt rubla kahekümnese lennuga tulles löödi üks Mersu, mis Rocca keskuse parklast välja keeras suisa küljeli vastu liiklusmärgiposti.Kogu see ralli lisakatse-lugu oli kenasti jäädvustet kellegi järelsõitja autokaamerasse.Kui riigilt kogujail oleks nüüd seda nutti mis minul, terve elu omasüülise avariita sõitnud ABCDE- sohvril, siis pandaks meil viivitamatult kehtima  ammuoodatud veapunktisüsteem.Sest mida peljata korralikul juhil,kes veapunkte koguma ei hakkaks. Tänane elu on vesi autohuligaanide veskile kuna väiksemate,inimohvriteta avariide puhul pole karta et ment tuleb aru pärima.Aga kindlustusmaksed aina suurenevad,sest seltside kahjud on üüratud.
Veel põnevat vahelugemist. Riigilt kogujate seast väljaastunud Kaja Kallas andis  Europarlamenti lahkumise eel täna Riigikogu juhatusele üle eetikakoodeks eelnõu.Kummaline on fakt et just nüüd nõudis Riigikogu õiguskomisjon Eesti Päevalehelt oma artikli allika avaldamist.See ju ebaeetiline nõuda ajakirjanikelt infot, mis enamuses arenenud riikides vägagi taunitud tegu on.Mis eetikast me räägime,seltsimehed.On pakkuda teineg kummaline seik,mis räägib kõnekalt riigi võimupartei ja teise suure konkurentpartei vastasseisust, mis teeb kahju kogu me paljukannatanud rahvale. Nagu olen korduvalt rõhutanud.Nüüd arvas tüüri hoidev seltskond,et enam ei luba ta teise partei tv-reportereid enam valitsuse pressikonverentsidele.Kas jälle uutmoodi reformieetika
küsib uudishimulik paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment