Thursday, June 12, 2014

Tibake Kreekat siia Põhjataeva alla polee pahaa

arvasid reformisullerid, kes on otsustanud et töötukassast ja haigekassast pluss euroliidult saadud  toetusmiljoneist krabaks ametnikearmeele kokku päris kopsaka palganumbri. Kui esialgu plaaniti töövõimetuks tunnistet vaeguri ekspertiisiks paarkümmen euri, siis nüüd, pärast rahareservi ülevaatamist ronis see number suuremaks kui sada euri. Esialgne eksperdi palganumber oli tuhat raha kuus, nüüd vaatab paberilt vastu juba kahetuhandeline kuupalk.
Seega näeme et just see mida Kreeka rahakriisi puhul taunisime-riigiametnike paljusus ning nende kõrged palgad-on lõpuks jõudnud ka Maarjamaale.Mis ühest küljest imetore-riigi rikkusest saavad oma osa paljud pered, kes saadud hõlptulusummad kähku kaubanduse võrgust läbi raputavad ning tänu kõrgetele käibemaksudele kohe ka riigituludesse tassivad.Selgus ju et poolaasta maksutulude laekumine kulges ennaktempos kuna käibemaksud tootsid riigile üllatavalt palju raha, mida toonitas ka tänane EPL.Pilvedes hõljuvad võimukoalitsiooni koaalad plaanivad töövõimereformi hinnaks  349 mln.Töötukassa töötasudeks 60 mln,  sihtgrupi rehabilitatsiooniteenustele pelgalt 17 mln. Just
see fakt kinnitab et rohkem raha kulutame ametnikele kui invaliididele,ju on seegi aja märk elik sõnum rahvale-teie eest hoolitsedes ei unusta me üllatada iseennastki.       
          Endiselt üllatavad ka pojukesed.Kui Sebastian eile küsis,kes on termiidid,vastasin et sipelgad. Kuna toas viibis ka päringut kuulnud ning vaikinud Mimmiliisa, päris poiss temalt-Miks sina nii tark ei ole.Täna viibivad pojukesed tädi juures Kakumäel.mu teinepool aga Vihulas oma kahe sõbrantsiga plikadeõhtuid veetmas.Poig ja minia lendasid korraks Luxi linna et tuua siia noor ema Berit  koos oma väikese printsessiga kellega koos läheme jaanitulele.
Klassivend JR, kes vähemalt korra kuus läbi astus ning alati tõi uudiseid vabast maailmast ning eriti Nõmme turult. Kus kohtas sageli kooliõdesid,vahel ka -vendi, on sattunud paari nädala jooksul teistkordselt Mustamäe haiglasse, nüüd küll laupäeval juhtunud infarkti tõttu,mida klassivend Toivo sõnutsi ei tabatud ära ning kukuti suisa valest otsast ravima.Kurb saatus, sest alles käis ta Nõmmel  silmapõhjade operatsioonil ning eesnäärmekontrollis kahtlustades minuga sarnast probleemi.Ju seda õnneks polnud, sest tohtrid lõikuseks nuge teritama ei hakanud.Ja silmadki olid paranemisteele pööranud. On,s vaja et aastate lisandudes kaob meist elujõud pikkade sammudega ning astume kõik pikas rivis loogeldes loojangu poole,selmet lasta pisikestel järeltulijail tunda täit rõõmu igas taadist nagu teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment