Sunday, June 8, 2014

Tundkem rõõmu sellest mis käes,ent oodakem parimat

Alatine ning igavene küsimus painab meid kahel korral aastas siin Põhjataeva all.Kas jaanipäev/-õhtu saab olema vihmane ehk mitte,kas jõulud tulevad seekord valged või ei.Praegugi oleme tolle esimese küsimuse man, sest ei või iial teada.Kuigi vana traditsiooni vaimus põrutame taaskord Hiiumaale on seal nähtud nii mõndagi, ka vihmatibade all jaanituli maha peetud ning aidatoas või rehetoas pisikest  napsikest libistatud kui tegu tehtud.
Kuna mu suur südamerahu on tagasi tulnd tänu suvepausile keemiaravis,loodan justalanud jaanikuult kõige paremat.Et karvakasv kehal taastumist näitab, et küünteproduktsioon taas elavneb.Seedimine tiksus juba esimese nädalaga normi, see mure kadunud. Eile oli meil terrassil pidulik dinee pojukeste koolilõpetamise puhul, ka Jensu tegime õnnelikuks sest kinkisime talle uue Scotti firma suurte ratastega ning ülimoodsa jalgratta juba jõuluaegse, eelseisva juubelisünnipäeva äramärkimiseks.Poig oli üllatunud ning õnnelik,pealegi sai ta vastse voki ise valida oma maitse järgi.Nüüd saavad koos kaasaga õhtuti tiirutada sest ta eelmine Scotti ratas tiksub kah veel päris kenaste.Pojukestelgi mulluseks sünnipäevaks kasvuvaruga soetatud efektsed jsa ultramoodsad rattad, nii et terve pere on veerema pandud.
Värskeist üllatustist ei pääse ka vene elu uurijad, kes tuvastanud et Kremli peremees on  lugenud interneti usakate salaluure sepitsuseks, USA luure projektiks nagu ta väitvat. Ning et võimud peavad hakkama sotsisaalmeediat valvama,kontrollima sotsiaalvõrgustikku.Blokeerima kõiki opositsioonilisi internetilehti. Mai alguses viseeris sm Putin nn blogijate seaduse. Mis näeb ette ranget kontrolli kõikide blogide üle,mida külastab päevas üle 3000 inimese.Seadus nõuab et selliste blogide valdajad peavad end registreerima, esitama aruandeid massikommunikatsioonide järelevalveorganile Roskomnadzor ning vastutama neis avaldatud faktide tõelevastavuse eest. Internetis sideteenuseid pakkuvad firmad peavad säilitama kogu info pool aastat ning jagama seda valitsusasutustega.Reeglite rikkumisel ähvardab blogijat aga  kuni poole miljoni rubla/üle10500 euri /suurune rahatrahv ning ajaveebi sulgemine.Mis ähvardab mindki kui vene valitsus peaks tagasi tulema.Millesse aga ei usu Leedu peaminister nagu tänane päevauudis pajatab.
Mida või keda usub teie paadikapten
Neemo E. Poldre, on juba iseasi.

No comments:

Post a Comment