Thursday, September 5, 2013

Suvesoe,imeline ja päikeseline septembripäev

jäi täna seljataha.Nende ridade tippimise aegu põõnab seeneretkest kustunud Mimmiliisa õiglase und, sest homme tal taas tööpäev koidab. Põhjaranniku metsa läbikammimine algas juba kümne paiku Kiiu metsades. Seal mahalõigatud puravike jalgu kohates ning samas ka kümneid autosid trehvates kiirustasime Leesi kanti, kus hoopis hõredamalt manulisi võsa varjus hoolsalt kohmitsemas. Mina viimaseaja tava kohaselt autost kaugemal ei luusinud kuid kogenud seenekütt tuli paari tunni pärast tagasi poolt korvi täitva saagiga puravikupoistest ning kaseriisikaleedidest nende roosakate, otsekui kiirest ringtantsust lehvivate seelikutega.Kukekate aeg oli läbi saanud, ka polnud meil meeskonnas pojukesi,kes ringi  kapanuks mööda metsaalust ning hõiganuks kui kukeseen otse vastu vaadanuks... Noorsandid ju koolis tarkust taga nõudmas,kus neil enam aega korilust edendada.Viies septembripäev ei lase endaga naljatada kui kooliorjuseaeg juba käes on.
Küll aga on naljatamised mokkamööda oma head juhtimist kiitvale peavooluparteile. Pidevalt kordavad suured poisid oma mantrat Eesti suht heast majanduskasvust-olla oma kaks protsenti, mis on etem teiste sama liidu riikide langustrendist.Majandusanalüütikud ent pareerivad mesikeelsete kiidujuttu oma väidetega justkui kajastuks selles pelgalt meie elektrihinna hüppeline tõus, ei mingid muud positiivsed ilmingud.Rikas riik võib endale lubada ni mõndagi.Näiteks kulutusi Tartu lennujaamale, mida, nagu nüüd selgunud siiski mittekellelegi vaja ei ole. Nagu ka Saaremaa süvasadamat, kuhu uputati x kogus miljoneid eurosid lootuses suurtele kaubavoogudele ning incoming turistidele kruiisilaevadelt. Tõele au andes on mõne aasta sees kümmekond laeva siiski käinud,kuid loodetud mahud jäänud suuresti  kättesaamatuks.
Mulle oli uudiseks see, et TV3 seitsmestes teatati vähihaigete taastusravi kehvusest, mida polegi juhul kui patsient ise ei suuda tasuda.Mure selles et 40 tuhat inimest aastas saavat meil vähidiagnoosi ning haigekassa ei ole võimeline seda mahtu rahastama.Vox populi saates just hommikul Kuku raadios uuriti et kuhu pista eeloleval aastal justkui riigieelarvest ülejäävad miljonid.Õhtuks oligi asi mulle klaara.
Mis asjaolud on teile klaarad, helistage kirjutage ja joonistage-kõike kogub
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment