Wednesday, September 11, 2013

Kas eestlased on lambad,tahaks küsida

Kaen jutuubist suurt karjamaad, mis pilgeni täidetud lambakarjaga. Keegi hüüab pisukeste pausidega  poliitloosungeid ja poliitikute nimesid, mispeale iga kord kostab sadadest kõridest üksmeelne -Määä-ää.Kuidagi tuttav tunne tuli nahavahele, sest nii me just elamegi.Mingid poliittehnoloogid müüvad meile, valijaile oma totakaid ideesid ja sloganeid, meie ainult määgime kooris juhmide nägudega  ja mängime kaasa.Kurb on kuulata ka lambakasvatajate nutulaulu julmist hundirünnakuist. Jõgevamaa talunaine kurdab, et metsakutsad viisid ära majavalvuri, suure koera ning valvasid siis majalähedastes põõsastes kui sajapealine lambakari nurmele lasti. Hommikuks oli kolmandik vaid järel, enamus mahamurtuna maas, sest hallivatimehed olid koolitanud oma järeltulijaid, mitte käinud nälga kustutamas, sest mets veel metsaloomi täis.
            Kui talutädil mõistus korras, miks lasi lambad ööseks väljale nähes hundikarja, arumaeisaa. Peaküsimus, kas jälle täidame uue liidu lolle seadus saksa täpsusega nagu eelmise liidu päevil.Kui ei lubata hunte lasta,kas oma vara kaitseks ei peaks kutsuma tuttavaid jahimehi sonderkomandoks ning pakkuda neile tänutäheks lambalihashaslõkki säästuliha arvel.Küll nad suu peavad kui ilusti paluda. On ka teine võimalus-sõita Ida-Virumaale ning soetada armeepüstol peremehele näppu. Et kui vaja saab ta kutsuda appi sm Makarovi ning paluda tal öelda paar kõva sõna metsaröövleile.Loodan, et valvsad naabrid ei lähe kituma.
Nii lambad me küll olla ei tohiks et enda eest mõelda ei suuda.
Vahelugemiseks-mind väisas sotsiaalametnik abivahendikeskusest.Noor daam, kes väga asjalik ning pädev nagu mulle tundus.Tundis huvi mu elamise-olemise ning tervise vastu.Loodan, et muljed olid just sellised nagu vaja. Sest m-auto projekt on parasjagu keskstaadiumis, otsus tehakse suure kolleegiumiga ning ca kuu aja pärast.Hea on see et ma ei pea hüppama liikuvale rongile vaid kõik mu  tarvilised paberid said aegsasti loovutatud. Mu freelanceri-karjäär ongi praegu suisa pärsitud just liikumisvõimaluse  piiratuse tõttu. Loodan, et see asjaolu sai samuti fikseeritud.
Homme on siis kauaoodatud teatripäev Kõue mõisas.Ju õnnestub sellega seoses väisata ka kohalikku gurmeerestorani.
Nii võiks kerkida ka eestlaste õnneindeks,sest praegu oleme uuringuandmeil 156 riigi seas 72.kohal. Teadmamehed on väitnud et eestlane peaks tegema vähem tööd ning pühenduma eneseteostusele,ka leidma rohkem aega oma hobidele ning sõpradele.
Kuidas saadki vähem töötada kui riik pingutab kruvisid-just tuli teade,et Soomes autojuhileiba teenivad eestlased kes vabastatud naaberriigi maksudest, peaks kodust,kasvõi laste hoiupõrsaist, kogu vaba raha tooma siiski meie maksuameti altarile. Kuigi juba tõusid kuritegevustrahvid ning pärimismaksud ning nende toimingute notaritasud on tõusuteel,on raha ikka juurde vaja-kuidas muidu katta suurte parteide valimiskulusid ning jaburavõitu tõotustejada, mida on täisriputet kogu avalik linnaruum. Teleris tegin eile suure avastuse-taanlaste poliitsarjas kõlanud slogan Oleme uhked on otse sealt pätsatud uljas pettus, millega hiilgavad meie poliitreformerid et mitte öelda hullemini...
Alati katsub oma sõnavalikut ohjeldada sisetsensuuriga
paadikapten, elupõline leheneeger Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment