Friday, September 6, 2013

Sotsiaalkriitiliste toonideta ei saa kohe kuidagi

Kui loen majandusuurimusest et valdav enamus Maarjamaa töötegijaist teenib miinimumpalka või osa inimesi isegi alla selle...ongi MINUL tekkinud arvamus et me tubli partei ja valitsus on rahva plahvatusliku meelepaha ventiiliks mõelnudki välja need kiirlaenukontorid.Ma ei imestaks kui uuriv ajakirjandus tuvastaks mõjukate juhttegelaste suurosaluse selles ülitululikus bisnises.Piikz-piikz... ja  RAHA TULEB oli hiljutine slogan, mille hambamehed naeruvääristasid. Lõpetatigi ära ja nüüd kõlab pidevalt uus ja nutikam RAHA EI OLE KAUGEL...kusjuures kaugeneb ikka küll kui tasud     laenuprotsentideks ära ligi sada prossa. Aga kas hädaline sellele mõtleb kui laps nutab ehk omal kõht koriseb või korteriühistu elektrivõlgu nõuab...
Rõõmustab vaid see, et eestlane areneb - eile nägime tv3 uudistes et Kalamaja asumi inimesed avasid omaalgatuslikult vastrenoveerit Soo tänava, tulid hulgakesi uulitsale. Lapsed ligi kes lustisid ning sõitsid ratastega uuel jalakäijateel, mistarvis kasutati ära üks sõidurada ja kihutavad autod suruti koomale. Eriti armas oli see, et algkoolipoisid jagasid otse tänaval külatädile koduseid kooke ja muud suupärast. Rahvas oli asumis rõõmsalt ühtne ning leidis, et milleks poliitikute võltspidulikkus ja rumalad kõned, tehkem pigem ise uus tee lahti, mida siin oodata.
Teinegi huvitav tendents-Eediku konkurendid pealinna valimisvõitluses kilkavad  võtame pealinna tagasi /eestlastele/. Toda viimast ei juleta paraku veel otsesõnu välja öelda kuid paljudes lihatoodete reklaamides juba kõlabki-sööme kõhu täis eesti moodi,teeme teile toitu eesti moodi jms.Mõtlen ka-mida siin ikka häbeneda, elame ju isade maal, Eestimaal. Ja järelikult meeldib see maa paljudele muulastelegi, muidu nad ju siin ei elaks ega siia pageks.
Ajalehelugu... PM kesksel pinnal olev pealinna valimisvõitluse ülevaade kinnitab, et tasuline parkimine haiglate juures on kuritegelik röövimine hädalistelt...Kurb et keskerakondlik röövlinnavalitsus sellele ei tule,nomuidugi,neil igasugust raha vaja-just premeeris surematu linnapea oma truid alamaid 132 000 euro ulatuses viiekuulise tubli töö eest isakese ja partei teenimisel... Summad kõikusid kolme-viietuhandelistest väljamaksetest linnavalitsuse lauaülematele kuni mõne sajaliseni nõunikele kelle armee on muljetavaldav noorte vene naiste paraad. Mitte et mul midagi nende vastu oleks - kaugel sellest.Tean isegi seda, millist nõu neilt saab -Võshe,võshe,harashoo...nize,nize,harashoo kõlab ju tihti Hundisilmal. Kuhu sõidutatakse vaid parimatest parimaid. Keda me kõik tänu meediale tunneme-teame. Pole üldse pahad deevushkad.
Positiivsel noodil lõpetabki täna teie
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment