Saturday, September 7, 2013

Juhivad siiski haritud,nutikad seltsimehed

Kes valdavad teemat kuidas rahvamasse kantseldada ja vaos hoida.Selline mõte tükib pähe kui loen,et vaesus teeb rumalaks.Nii sedastab 30.augusti ajakiri Science, kus üllitati uurimuslik stoori  justkui täielise Eesti Wabariigi praegusest ja lähimineviku elust sisuga   Poverty Impedes Cognitive Function seega vaesus halvendab vaimset sooritust. Miks on meil just sellised inimesed pumba juures ning neid ei väära sealt ükski loodusjõud ega muu. Rääkimata valija tahtest, kes ei oskagi enam midagi etemat oma elus tahta.Sest viimased paar kurba, lausvaesuses veedetud aastakümmet on viinud eesti rahva olukorda, kus justkui ei osata ega juletagi midagi arukat tahta. Lahtiseletatult - ma mõtlen seda paljukorratud tõde - et kõrgem eshelon ei lase tööinimestel jalule tõusta, rabelgu nad kuidas tahes. Sest eks rumalale inimesele võib ju ajada jahupuudrit ajudele, lubada ja tõotada midaiganes.Ning nii me  komberdamegi juhmide nägudega valimisurnide juurde kui taas heljub õhus kuldsuuliste valevorstide lubadustejada.Tänavusügisel selgus et iga nö partei on oma lubaduste õhumullidele kulutanud miljon eurot per rikkurite klubi.
Mõni vana tegija on siiski õppimisvõimeline nagu nägime eileõhtustes tv3 uudistes.Hundisilma isand kohkus vist noore Krossi poliitreklaamis olnud ähvardusest muuta pealinn eestikeelseks ja -meelseks ning haaraski Estonia teatrimaja 100.aastapäeva pidustustele minnes kalessi isegi blondi eestlanna,  linnavalitsuse lauaülemast daami nimega  Härm.Tore vaheldus igasugustele slaavitaridele, leidsid küllap paljud.
Mõnest asjast on vahel tuline kahju.Täna näiteks sellest,et mu poeg ja tütar sõitsid koos peredega just nüüd Itaaliasse. Jens Tallinnast, Berit Luksemburgist. Said seal kokku, üürisid väikese majakese ning rentisid kummalegi perele auto millega edasi seiklema minna.Kusjuures polegi tegu pelgalt koduse suve pikendamisega, sest üllatuslikult pole meilgi kodumail suvi veel lõppeda kavatsenudki. Homme näiteks plaanime oma terrassi õlitamise, sest kaunid päikeselõõsas päevad dikteerivad, et tarvis igati tuleva perioodi pääle mõelda kui vett tilgub ning puit rikneb.Kuumalt puidule tehtud immutuskaitse kestab ju vaid ühe suve ning see on nüüd lõppemas.
Küll aga ei taha lõpeda venemeelse linnavalitsuse võimuperiood. Just kilkas teleuudistes  surematu parteliider ning väsimatu linnapea et tema ei kavatse loobuda ega kustuda kuigi konkurentpartei isake on seda omadele juba lubanud.Surematu vennike on võtnud malli isakeselt Ljonjalt, kes samuti oli valmis püsima postil kuni kantakse välja jalad ees.
Seltsimees LiBre oli muidugi omaette nähtus,sedastab
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment