Saturday, April 16, 2011

EestiPoiss

Vaata kuidas ma lonkan
saab olema mu siinse käsikirja tööpealkiri,mis peaks passima ka sellest kirjutisest ehk kunagi printversioonis sündiva päevaraamatu kaanekukeks.
Hetki sitten avastasin hämmastusega,et mu eilnegi kolumn potsatas suhtlisse v-meister mis tegelikult eksikombel vales lahtris.Aga hunt temaga, peaasi et mõtted talletatud.Täna kaevusin internetti ning googeldasin sügavamalt Igor Volke jutust väljanopitud nimedesse.Proovige ja te ei kahetse:Steve Basset,John Alexander ja Michael Salla on nimed,mida teavad unepealt vist kõik tulnukadki,nagu ka saite bilderberger või anenerve.Juhtumisi kaevusin ka CIA top secreti kategooriasse lahterdatud veebi,süvenesin www.catholicnewsagency.com ja www.deepspace4.com sisusse ega põlanud ära ka www.para-web.org pakutavat.
No ei ütleks,et oli complete rubbish,pigem silmaringi avardav nagu inglise viljaringidki.
Usun,et silmaringe avardavaks kujuneb ka peatselt Tallinna Ülikoolis toimuv loeng heaolu uurijalt Nic Marksilt,kes vist Kapitali autori suguvõsast? No kui mitte just sealt,siis miskid niidid seovad Cambridge ülikooli esindajat Peep Vainuga,kes kah turustab midagi sarnast:pajatab kalli raha eest kokkukutsutud auditooriumile kuidas oma heaolu hea businessiga rohkendada.Unustamata seejuures väärilist tasu noppides omaenda heaolu suurendamast,rikkusi rohkendamast.Kusjuures minus ei räägi kadedus vaid mure et kuidas saaks kah edu valemi müüjaks,õnnetulva jutlustajaks.
Tulekul on Ajakirjanike Liidu 24.kongress ning pigem saan enne kongresmeniks nagu paaril viimaselgi korral, kui mind lähetas end esindama seeniorsektsioon.Nii et Jehoovatunnistajasarnast minust vist polegi loota.
Tänasel päeval arutas erakond Eestimaa Rohelised oma läbipõrumise põhjusi.Pole ju lihtne sattuda saare pealt suurde linna,nii jätsingi minemata.Kaasvõitleja Olev Raudsepp sõnastas kandidaatide siselistis niigi kõik asjalikud mõtted.Oli lausa üllatav lugeda,et parteilasel vabatmehega sarnased mõtted.Juba esimeses lauses põrutas otsesihtimisega:"Peapõhjuseks läbikukkumises oli Marek - tuleb seda tunnistada ja teha järeldused ning rakendada abinõud,et tulevikus edasi elada" Jah,korduvalt väitsid minugi potentsiaalsed valijad:kui seda Marekit ees ei oleks, siis valiks sinu küll...Kusjuures põgusalt nüüd peameest tundes oskaksin öelda:ärge temast kolli küll maalige,asjalik ja tark mees on.Siseheitlus partei ridades oli liiga paljudel meeles,ka rublamüügi taganutmist ja hala oli ülearugi...Miski on mäda siin Eesti riigis kui riigikokku valiti sm.Mihhail Kõlvatu,kes loobus ning SaviEtsi toel abilinnapea toolil maandus.Mehike,kel patukoorem vähemasti kahe mehe jagu,aga teine on maamullas,nii et piab kandama...
Teleprodutsent Toomas Kirss kogus kah tumedaid pilvi oma pea kohale,kui kommenteeris teleseriaalidesse osatäitjate valikuid omapäraselt:eelistan jah rohkem Viljandi kultuurikolledzi õpilasi,nad on hulga ilusamad. Tallinna kooli lavakunstikateedrisse valitakse tüpaazide järgi,nad on koledad-ega ma õudusfilme tee(?)
No ma ei tea,peab siis just nii väljenduma? Ikkagi noored daamid,ja ega Tom ole varasuletud Angeli klubi patsient,et naised ei meeldiks!
Vaatasin pärastlõunal ETV dokfilmi aastast 1965,mil ma sohverdasin Volgaga ministri esimest asetäitjat aasta enne vene kroonut. Sannamees oli lahke ülemus,lubas mul töövälisel ajal autoga ringi rännata.Filmilõik näitas lillepaviljoni kohvikumiljööd ja tantsurahvast.Ühtäkki liikus mu mõte tolleaegsete dissidentide pääle, Mart Niklus, Kukk jpt.läksid protestist punavõimu vastu katlakütjateks,et saaks jumalarahus sõbrakestega konspiratiivkoosolekuid pidada ning puhmaskulmse Leonidi reziimi vanduda. Polnud minuski mingeid sooje tundeid võõrvõimu vastu,kuid elu tahtis elamist ning alalhoiuinstinkt hoidis kippumast mädanema Kolõma laagris või saamast rahustavaid süste Leningradi sõjaväeringkonna vaimuhaigla räpasuses.Ja nüüd näen selge silmaga ja sombuse ilmagagi,ET MIS MÕTE SEL OLNUKS? See sinimustvalge Eesti,millest vabadusvõitlejad und nägid,ongi läinud,kadunud nagu lehm oleks sabaga löönud.Kitsikuses elav rahvas nutab taga hoolivat ja hoolitsevat okupatsioonivõimu, millele tänastel Elu Peremeestel pole küll midagi vastu seada.Lausa padukommunistlikul kombel on halli massi arvel sünnitatud endale see helge olevik, mida pidasid oma tulevikuks need,kes endi elud tuksi keerasid,tervised rikkusid mingi müstilise helge tuleviku nimel.
Ufode eitamise puhul on tegu alainformeeritusega,tsiteeriksin Igor Volket.Usun,et nende tulekul midagi enam hullemaks minna ei saa.Ning aastast 2013... loodame,et mingi selgus saabumas.Eesti on lääne tsiviilarengu avangardis ning poleks ime kui me asuks uut ühiskonda üles ehitama.Järelikult: nö kommunism tuleb meile tagauksest. Igaühele tema vajaduste ja võimete järgi on arvutiajastul täiesti teemakohane.
Hakake mulle vastu,kui julgete.
Endiselt ja igavesti teie
paadikapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment