Sunday, April 3, 2011

EestiPoiss

tänast pühapäevakestki ei saa hingamispäevaks termineerida-sest kultuurimürgituse- jahil käidud ningu,t nixti.Keskpäeval olin oodatud prof.Leonhard Lapini,meie tuntud abstraktsionisti näitusele Kunstihoonesse.Autor esines mõtluse ja kommentaaridega. Oodatud tunnil olimegi kohal koos paarikümnepealise huvilistehulga, Mati Jaksoni ja Ed Tüüri ning Vormsi Ennuga.Alustas maestro oma lugu sümbolitest ning kirjeldas, kuidas aastal 2002 oli avastanud enda jaoks triipkoodi.Tõi hulga näiteid kogu laiast ilmast kuni hiinlasteni välja,kes kasutavad midagi omanäolist,eripärast meile nii tuttavliku triipkoodi aseainena.Ka valgustas ta värvikasutuse tagamaid ning toonidele omistatavaid tähendusi.Muuhulgas tõdes sedagi,et Saaremaal ammusest ajast kasutatud taimevärvimise-idee toonud meremehed kunagi kaasa Lõuna-Ameerikast ...Et Jeesuse isa oli puusepp,olevat puutöömehed mõnelgi pool pühamehed, kuna nende käe all sünnib tihti midagi tarvilist ning tavatut.Ka maestro ise oli pühendanud neli taiest puutöömehe auks ja kiituseks.Näiteks installatsioonid höövlite ja pitskruvidega ning vesiloodiga...Kogu lugu väärinuks jäädvustamist vähemasti AK Kultuuriminutite saates,kuid nagu hr.Lapin "tunnustavalt" märkis, jõuab meedia kohale siis kui ta on näiteks avalikus kohas purjus või on teoksil roppu ja verist, mis müüb.Tuttav lugu,kas pidanuksin häbenema oma vennaskonna pärast? Budismi filosoofiale pühendudes tõdes maestro,et mediteerimine poole midagi muud kui linnartmälliliku väljendiga- mõtlus.
Zenbudismile omaselt-PUHASTAD OMA VAIMU KUI LÄHED KODUS HOMMIKUL KÖÖKI JA TEED SÜÜA. Samas tõi ta näiteid oma söögitegemistest.Kui oled Peipsi ääres ja lööd pannile värskeltpüütud kala,ei vaja sa mingeid maitseaineid.Praed võis,lisad tilli ja soola ning parim toit ongi valmis.Sama tajud ka lihatoitude puhul-ei vaja mingeid erilisi maitseaineid,kogu seda uhket köögiriiuli ehete tulevärki.
vahelepõikeks otse elust:miniskandaal Tartu ööklubis eurolauliku,blondy Kristiina
Ojulinnuga.Kes oli silmanud pikka,paarimeetrist neegripoissi-ilmselt Tartu klubi sisseostetud kossumängurit tantsuplatsil,kelle ümber väänkasvuna keerdunud kohalik neidis.Kuna südaöö seljataga,pahandas nähtu eurosaadikut väga.Ta oli astund ligi ja sähvand kiimas plixile PLIXILE:MIS AMELED SIIN SELLE NEEGRIGA ! Humorist Mart Juurel oli öelda,et Ojulinnu päritolumaa,välimus ja aktsent kleebivad daamile Brüsselis kohalike silmis kõikvõimalikke kahtlusi(?) Küll aga polnud kahtlusi kraanajuhi paberitega Raimo Kägul,kes ööklubiseikluse kohta teadis väita:Kristiinal polnud küll mingit huvi selle neegri vastu(?)No tere talv -kas saab üks mees oma naist veelgi vaimukamalt allavett lasta?Uskumata,et Raims nii matslik olla võib,loen alltekstist pigem kibestumust välja.Mõni võib küll väita,et oma lambukeste seltsis aega veetev Kägu ei pruugi mõelda,mida ütleb.Nojah,lambad ju selleks ongi lambad,et ei solvu kunagi. Kas aga võtab nüüd solvuda meie ajastu au, mõistus ja südametunnistus,kuna Tapa kooliõpetaja Enn Koppel teeb oma erakonna-Tarkade Partei?
(Vt ka Tarkade Klubi,Siioni Tarkade Protokoll,Targad Hommikumaalt,üks loll küsija ja üheksa tarka jpt.).Väidetavalt OLEVAT TARKADE PARTEI MEIL REF-I NÄOL TÄITSA OLEMAS-MUUDKUI LOLLITAVAT(?)
Mida usute,seltsimehed parteitud?
Väsimatu lugupidamisega
teie paadikapten Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment